Кім Чен Ін наказав вченим побудувати найбільшу ракету Північної Кореї до 70-річного ювілею країни

Кім Чен Ін наказав вченим побудувати найбільшу ракету Північної Кореї до 70-річного ювілею країни
Поширити в соціальних мережах:

Північна Корея сьогодні будує свою найбільшу ракету і запустить її з нагоди 70-річчя заснування комуністичної республіки у вересні, заявляє японська газета.

Диктатор Кім Чен Ін наказав вченим країни побудувати ракету "Unha-4" в минулому місяці, за словами північнокорейського перебіжчика. Це буде модернізована версія Unha-3, триступеневої ракети, яка була запущена в лютому 2016 року Північною Кореєю, яка, за твердженням режиму, була супутниковим перевізником.


На даний час Північна Корея перебуває під кількома санкціями ООН, щодо випробувань ядерних та ракетних випробувань, і їй забороняється проводити будь-який запуск з використанням технології балістичних ракет, включаючи супутники. Але Пхеньян захищає своє право запускати супутники та розвивати космічні технології, заявивши, що супутник "абсолютно відповідає" міжнародним законам, що стосуються космічного розвитку.

На жовтневому засіданні Комітету Генеральної Асамблеї ООН заступник Посла Північної Кореї Кім Ін-Ронг заявив, що його країна планує у 2016-2020 роках розробити "практичні супутники, які можуть сприяти економічному розвитку та поліпшенню життя людей".

Він наголосив, що право Північної Кореї на виробництво та запуск супутників "не буде змінюватися тільки тому, що США це заперечує".

Більше новин читайте на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше