КДК розглянув питання договірних матчів "Олімпіка"

КДК розглянув питання договірних матчів "Олімпіка"
Поширити в соціальних мережах:

Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ повинен був прийняти рішення з приводу поєдинку "Олімпік" - "Металіст", який відбувся минулого сезону і мав всі характерні риси матчу з фіксованим результатом. 

Влітку 2015 року "Олімпік" привернув увагу УЄФА. Європейська організація напряму сказала голові комітети з етики і чесної гри Ігореві Кочетову, що "у вас проблеми з "Олімпіком": 12 матчів команда знаходиться під підозрою. Будь ласка, розберіться".

Комітет з етики та чесної гри почав збирати неспростовані докази по єдиному матчу з дванадцяти вказаних – "Олімпік" - "Металіст". У цій зустрічі за рахунку 2:0 на користь "Олімпіка", на третій гол у матчі у букмекерів було поставлено 150 тисяч доларів. Це притому, що у середньому на гру Чемпіонату України ставлять 10 тисяч. Близько 91 хвилини невідомий одним платежем завантажив 40 тисяч доларів, щоб виграти в чотири рази більше. Гравець "Олімпіка" Драченко заробив пенальті у ворота своєї команди. Реалізований гол Каяду приніс комусь не малий виграш.

Після розслідування, під сумнів чесної гри потрапили і молодіжні команди "Олімпіка" - U-19 та U-21.

КДК місяць тримав усі документи, але чомусь не проводив засідання по договірних матчах. Комітет планував зібратися 20 серпня. За три дні до нього, на матчі пам'яті Сергія Закарлюки, Кочетова помічають зі спортивним директором "Олімпіка" Олексієм Антоновим.  Після цього голова комітету з етики раптово вгамовує запал навколо договірних матчів. Він почав говорити, що з комітетом тепер співпрацює клуб. Керівництво "Олімпіка" провело своє внутрішнє розслідування і виявило таких махінаторів з U-21: воротар Бондаренко і півзахисник Марценюк. Клуб відзвітував, що розірвав контракти з футболістами. Але за інформацією кореспондентів "Профутболу", гравці пішли з команди раніше від початку внутрішнього розслідування.

За дивним збігом обставин, 20 серпня, на засіданні питання "Олімпіка" взагалі не розглядали. Чому? Прокоментував голова КДК Денис Манів.

"За клопотанням голови комітету з етики і чесної гри, ми це питання відклали на наступне засідання. Вони якраз працюють над тим, щоб надати нам додаткові документи для об'єктивного  розгляду цього питання".

Минулого тижня пройшло довгоочікуване засідання КДК. В результаті, "Олімпік" відбувся покаранням тільки молодіжного складу U-21: мінус 6 очок у цьому сезоні і 200 тисяч гривень штрафу. Матч "Олімпік" - "Металіст" відклали на доопрацювання. Причина – недостатність доказів і відсутність свідків.

На яке число справу відклали – невідомо. Можливо вона так і загубиться у чорному ящику документів по договірних матчах.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше