Хто в Лісабоні не любить Роналду?

Хто в Лісабоні не любить Роналду?
Поширити в соціальних мережах:

Олександр Золотогорський і Сергій Нагорняк розкрили секрети своєї професійної підготовки і розказали курйозні моменти, які траплялися під час коментаторства. 

Цієї суботи 2+2 транслюватиме фінальний матч поточного сезону Ліги Чемпіонів, в якому вперше в історії зійдуться дві команди з одного міста – мадридські "Реал" і "Атлетико".

Експерти програми "ПроФутбол" Олександр Золотогорський і Сергій Нагорняк поїдуть до Лісабону коментувати цей історичний матч. Напередодні від'їзду вони  поділилися своїми очікуваннями від мадридської битви за трофей найпрестижнішого єврокубка та дали відповіді на запитання глядачів каналу "2+2". Модерувала дискусію ведуча програми "ПроФутбол" Олександра Лобода.


"В п'ятницю ввечері ми вже будемо в Лісабоні. Цілий день суботи будемо там спостерігати за передматчевими подіями, готуватися до коментаторства. - ділиться Олександр. - Для нас головне - передати атмосферу цього матчу. Щоби глядач відчував себе так, ніби він знаходиться на стадіоні да Луш в цей момент. Якщо це вдасться – коментар буде успішним".

Олександр і Сергій розкрили секрети своєї професійної підготовки і розказали курйозні моменти, які траплялися під час коментаторства.

"Звісно, працюємо над тим, щоб вимова була правильна, - Сергій відповідає на питання глядача 2+2 про "коментаторські скоромовки" . - Жорже Жезус Жорже Жезус Жорже Жезус".

"Жезус – це взагалі улюблена скоромовка усіх наших коментаторів: "Жорже Жезус Жорже Жезус Жорже Жезус", - додає Олександр. - Португальці вимовляють не так, але сказати так як вони – майже неможливо для українських коментаторів. Вони "ковтають" букву "е". А в "Атлетико" Мадрид є гравець, щоправда він у запасі, але який ще краще для скоромовок Тобі Алдервейрелд. Таке важке прізвище. Ми навіть коли коментували матчі за його участю намагалися не вимовляти швидко його прізвище. А взагалі скоромовки дуже важливі, бо треба розуміти, що мова – це твій механізм, який треба тренувати, а напередодні матчу тимбільше".

В процесі дискусії підіймалися питання перемоги "Атлетико" в Чемпіонаті Іспанії і можливого впливу цього фактору на гру команди Сімеоне в фінальному матчі Ліги Чемпіонів, прогнози на матч "Реал" - "Атлетико", порівнювалися склади і "козирі" команд. Олександр Золотогорський і Сергій Нагорняк проаналізували тренерську роботу Дієго Сімеоне, поділилися своїм баченням перспективи участі українських команд у наступному сезоні єврокубків і навіть розказали хто в Лісабоні не любить Кріштіану Роналду.

"Його люблять передусім фанати лісабонського "Спортингу", бо Кріштіану грав за цю команду. Обожнюють його на рідному острові Мадейра. А в "Бенфіці" смаки різні. От навіть коли він грає в Збірній Португалії його найбільше підтримують, коли він грає ефективно. А коли в нього щось не виходить його не дуже підтримує частина фанатів. Фани "Бенфіки" його дійсно не люблять. Була така історія. Коли Кріштіану Роналду грав за "Манчестер Юнайтед" проти "Бенфіки" він показав середній палець вболівальникам "Бенфіки". Тобто, неможна казати, що він їде додому грати. Він їде до рідної країни, але зовсім не на рідний стадіон". 

 

Нагадаємо, трансляція фінального матчу Ліги Чемпіонів відбудеться на телеканалі "2+2" у суботу, 24 травня, о 21:30. До початку трансляції, о 21:00 програма "Про Лігу Чемпіонів" розповість про шляхи суперників до фінального матчу і представить найсвіжіші новини з Лісабона. А найцікавіші ігрові моменти, інтерв'ю, аналітику експертів фінального матчу Ліги Чемпіонів дивіться у програмі "Про Лігу Чемпіонів" відразу по закінченню гри.

БІЛЬШЕ У ВІДЕО. ТИСНІТЬ ТУТ.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Читати більше