Головне особистість, а не інвалідність: відео, що змусять вас плакати

Головне особистість, а не інвалідність: відео, що змусять вас плакати
Поширити в соціальних мережах:

Сьогодні Міжнародний день людей з інвалідністю. І ми хочемо нагадати вам, що фізичний стан людини не важливий! У першу чергу – особистість.

Сьогодні рівень інвалідізації мешканців планети становить більше 1 мільярда людей, або 15 відсотків населення Землі.

В Україні людей з інвалідністю близько трьох мільйонів. Часто їм буває складно, але вони мають безмежні сили та прагнення жити повним життям. Вони смакують кожен день на повну, не дивлячись ні на що.

А проблем, з якими зіштовхуються люди з інвалідністю вдосталь. Це і відсутність розвиненої інфраструктури (пандуси та ліфти, завузькі проходи і багато іншого), дороговартісне лікування, проблеми із працевлаштуванням, відсутність розуміння зі сторони оточуючих, дискримінація.

І, якщо інфраструктурні негаразди можна подолати, то саме дискримінацію та нерівне ставлення до людей з інвалідністю – болюча проблема, яка нікуди не зникає.

Міжнародний благодійний фонд "Місія в Україну" зняв серію соціальних роликів "Головне особистість, а не інвалідність". Аби довести цінність життя дітей з інвалідністю та переключити увагу з їх стану здоров’я на особистість, аби змінити акценти, допомогти побачити, що діти з інвалідністю – це насамперед діти, незважаючи на стан здоров’я.

Хоча сьогодні потребам людей з інвалідністю приділяється увага і багато робиться для покращення їх життя, у суспільстві ще досі відчувається , що сприйняття інвалідності передує особистості. Це насправді є образливим, і було б образливим для кожного з нас – уявіть собі, якби нас сприймали за нашими діагнозами. Тому так важливо змінити акценти, допомогти побачити, що діти з інвалідністю – це насамперед діти, незважаючи на стан здоров’я. Вони люблять гратися, вони прагнуть вчитися та спілкуватися з однолітками, вони можуть мати щасливе життя, а ми можемо їм допомогти розкрити свій потенціал та реалізуватися як особистості» - розкривала ідею проекту головний лікар Фонду Олександра Башек 





Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
Читати більше