Голландці створили повнофункціональний будинок з картону

Голландці створили повнофункціональний будинок з картону
Поширити в соціальних мережах:

Будується за 1 день, прослужить 100 років, обіцяють розробники!

Голландська компанія Fiction Factory представила компактний будинок, в конструкції якого використовується пресований картон високої міцності. Таку будинок можна побудувати всього за 24 години, а прослужить він близько 100 років. Вартість інновації – 30 тисяч євро. Про це повідомляє bigpicture.

З голландського слова Wikkelhouse перекладається як "будинок-обертка". Процес створення незвичного житла дійсно нагадує процес обертання: каркас будинку обертається 24 шарами картону. По суті, кожен такий будинок – це індивідуальний проект, адже всі вони трохи відрізняються один від одного.

Кожен будинок збирається з п'яти-шести картонних модулів вагою в 500 кг, які легко з'єднуються між собою за допомогою екологічного клею. Замовник сам обирає необхідній розмір житла. Як заявляє компанія-розробник, збірка будинку здійснюється всього за 24 години однією будівельною бригадою.

Ось так виглядає стіна екодома: картон оброблений водовідштовхувальним просочуванням, а для додаткової міцності конструкція укріплюють деревом. Фундамент для такого будинку не потрібен.

Всередині та ззовні дерев'яна поверхня з водонепроникною плівкою, наклеєна на дерев'яну поверхню. Це дозволяє захистити інтер'єр і екстер'єр будинку від несприятливих погодних умов.

Весь матеріал, з якого зроблено Wikkelhouse, підлежить вторинній переробці. З обох сторін будинку розташовані скляні фасади для максимізації природного освітлення.

На даний момент компанія приймає попередні замовлення на виготовлення картонного житла: будинки продаються в декількох європейських країнах. Виробники виготовляють всього 20 таких будинків на рік "для забезпечення найвищої якості". Wikkelhouse встановлюють як в міській, так і в сільській місцевості. Наприклад, подобний будинок є на території Амстердамського університету, де використовується в якості аудиторії для заняття.

Компанія-виробник також експериментувала з розміщенням Wikkelhouse на плавучій платформі.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше