На допрем'єрному показі фільму "Край Землі: Зона АТО" глядачі не стримали сліз

На допрем'єрному показі фільму "Край Землі: Зона АТО" глядачі не стримали сліз
Поширити в соціальних мережах:

До Дня захисника України телеканал "2+2" покаже глядачам документальний фільм Крістіана Жерєгі "Край Землі: Зона АТО", присвячений мужності українських воїнів. Вчора відбувся його допрем'єрний показ.

"Край Землі: Зона АТО" - це збірка документальних портретів бійців добровольчих батальйонів, які розкривають події на лінії фронту протягом 2014-го року. Героями фільму стали дев'ять простих хлопців, у кожного з яких своя історія, що має бути почутою.

Це діалог про життя і смерть, про надії та мрії, про долю країни, який на фронті ведуть ті, кому завтра йти в бій. Працюючи над фільмом, його автор, український режисер Крістіан Жерєгі провів на війні більше 5 місяців.

Показ кінострічки пройшов вчора у вільному просторі "Циферблат". І поки гості сходились і сором'язливо пригощались закусками, молодий кінорежисер Крістіан Жерєгі схвильовано відповідав на запитання журналістів. Перед показом фільму він розповів гостям про зйомки, які були нелегкими, та щиро подякував всім, хто допоміг у створенні кінострічки.  

"Нам було потрібне таке кіно, після перегляду якого діти знатимуть, хто такі були українські бійці, що брали участь у війні на Сході. Я не вибирав для зйомок супер-героїв, які самотужки збивали по два БТР. Це прості хлопці", - сказав Крістіан Жерєгі.

Почався кіноперегляд з пісні Арсена Мірзоняна "Край землі", яка надихнула режисера і допомогла йому знайти підходящу назву для фільму:

На край землі не прийде ніч,

На край землі міняють сонця,

І кулемет мовчить -

Міняють хлопця... 

Після перегляду сльози на очах були не тільки у гостей, але й у самого режисера. Також, виявилось, що серед присутніх є герої кінострічки. Крістіан Жерєгі запросив їх на сцену. Гості аплодували стоячи. Герої стрічки також сказали своє слово.

"Ми дуже вдячні за таку можливість бути почутими. Але варто розуміти, що за Україну боролись не тільки ті, про кого зняли фільм. Багато хлопців, без допомоги яких ми бу тут не стояли, зробили навіть більше. І вони тут – у цьому залі", - сказав боєць Андрій з позивним "Висота".

Всі присутні знову аплодували стоячи…

Дивіться прем'єру фільму "Край Землі: Зона АТО" в ефірі "2+2" у середу 14 жовтня о 22:45.

Читайте також: Канал "2+2" провів допрем'єрний показ документального фільму "Край Землі: Зона АТО" (ФОТО)

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше