Допомоги потребує боєць Нацгвардії Ярослав Верхоляк!

Допомоги потребує боєць Нацгвардії Ярослав Верхоляк!
Поширити в соціальних мережах:

Ощадбанк р/р 2625 7520 2742 86 Отримувач: Верхоляк Оксана Миколаївна (дружина)

33-річний Ярослав Верхоляк згадує, коли українські бійці взяли під контроль Луганський аеропорт, його бригаду направили охороняти летовище. Там військові і потрапили під обстріл "Градів".

Перший уламок снаряду влучив Ярославу в обличчя. Розтрощив щелепу, розбив ніс і пошкодив око. Другий - потрапив у коліно.

Допомогу лікарі змогли надати Ярославу лише за чотири дні після бою, коли військові вирвалися з оточення. Пораненого доставили спочатку в Харків, потім в Одеському військовому шпиталі медики відновили йому обличчя. Уламок снаряду з коліна діставати не стали, бо є ризик, що суглоб розвалиться. Після цього Ярослав повернувся на Буковину.

У Ярослава множинні комбіновані поранення тулуба, голови, верхніх та нижніх кінцівок, а також патологія по суглобу, роздроблена колінна чашечка, і є опікові рани на ногах.

Аби провідати чоловіка, дружина Оксана кожного дня долає півсотні кілометрів від рідного села до Чернівців.

Чи буде ходити Ярослав і чи зможе бачити пошкодженим оком - жодних прогнозів лікарі не дають. Кажуть, головне зараз відновити кістки щелепи та носу.

"В нього в роті просто кістки видно, бо тканини погнили, лікарі не мали з чого збирати… В нього дірок багато. Коли п'є воду - вода може вийти через ніс або через очі", - розповідає дружина пораненого Оксана.

Для того, щоб повністю відновити обличчя, Ярославу потрібно зробити близько п'яти операцій. Кожна з них коштує десять тисяч гривень. У подружжя таких грошей немає. Дружина працює в сільській школі вчителькою. Розповідає, невелику суму їй вже передали волонтери і сільська рада. Але цих коштів недостатньо.

Ярослав дуже хоче одужати. З шести членів його екіпажу вижили лише двоє. І після того бою, зізнається, він почав ще більше цінити життя.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше