Дивний сигнал з глибокого космосу зареєстрував новий радіотелескоп

Дивний сигнал з глибокого космосу зареєстрував новий радіотелескоп
Поширити в соціальних мережах:

Новий радіотелескоп в Канаді зловив дуже дивний сигнал з глибокого космосу. Вчені говорять, що цей сигнал унікальний.

Радіотелескоп CHIME шукає сигнали, що проходять крізь космічний вакуум. Найчастіше, радіотелескопи не чують нічого незвичайного, але іноді який-небудь незрозумілий сигнал проривається крізь шум, і саме це сталося тиждень тому.

У новому бюлетені The Astronomer's Telegram розповідається, як новий телескоп зареєстрував швидкий радіосигнал. Швидкі радіосплески – не рідкість, але вважаються особливими. Адже вчені досі не можуть знайти джерела їх походження. Про це пише naked-science.

Сигнали, зареєстровані астрономами тут на Землі, проходять неймовірно великі відстані від джерел, розташованих настільки далеко в космосі, що ми навіть не можемо їх побачити.

Швидкий радіосплеск, зареєстрований зараз – під назвою FRB 180725A – особливо унікальний, адже він був виявлений на досить низькій частоті в 580 МГц. До цього жоден з «почутих» сигналів не був нижче 700 МГц.

На превеликий жаль вчених, радіосигнали не містять ніякої інформації, яку могли б отримати дослідники або астрономи. Деякі висували теорії, що вони створені надрозвиненими інопланетними цивілізаціями, але це переважно залишається науково-фантастичної спекуляцією на даний момент. Найімовірнішим походженням швидких радіосплесків виглядає мінлива активність чорної діри, а може навіть злиття двох чорних дір.

Наприклад, є сигнал, що реєструвався неодноразово протягом декількох років. Астрономи впевнені, що це один і той же сигнал, адже кожен раз він виходив з однієї і тієї ж точки в просторі. Вважається, що його джерелом є галактика, розташована приблизно в 3 мільярдах світлових років від Землі. Невідомо, скільки енергії потрібно для того, щоб радіосигнал зміг пройти такий шлях.

У будь-якому випадку, чи це злиття чорних дір, чи вибух зірки або просто галаслива інопланетна вечірка, нам доведеться запастися терпінням, поки наука зможе дати точну відповідь про те, звідки беруться ці сигнали.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Замальована фреска справжнього засновника собору Софія Київська: як помилкова реставрація змінила історію
Найзагадковіше явище, яке майже 400 років не можуть розгадати вчені: цікаві факти про кульову блискавку
Зародження життя на Землі: вчені вважають, що дощова вода могла сприяти еволюції перших клітин
Зародження життя на Землі: вчені вважають, що дощова вода могла сприяти еволюції перших клітин

Вважається, що перші форми життя, могли виникати спонтанно з органічних молекул…

Курган у формі корабля, 139 могил та скарби вікінгів: археологи зробили неочікуване відкриття у Швеції
Курган у формі корабля, 139 могил та скарби вікінгів: археологи зробили неочікуване відкриття у Швеції

Це відкриття відбулося під час розкопок поблизу міста Варберг…

Кремль підриває довіру українців через агентурну мережу телеграм-каналів
Читати більше