Чим небезпечна колонізація Місяця?

Чим небезпечна колонізація Місяця?
Поширити в соціальних мережах:

Вчені NASA проводять дослідження, щоб оцінити ступінь ризику для перших колоністів Місяця та відшукати способи захисту від місячної лихоманки.

Вчені NASA намагаються з'ясувати, наскільки небезпечною може бути хвороба, що вразила астронавтів, які висаджувались на Місяць. Про це повідомляє Daily Mail.

Харрісон Шмітт, учасник експедиції "Аполлон 17", назвав її "місячною лихоманкою", оскільки симптоми дуже нагадували сезонну алергію – чхання, закладеність носа. Симптоми захворювання тривали протягом місяця або двох.

Проте дослідники не змогли точно визначити, що викликало такі симптоми та наскільки токсичним Місяць є насправді.

Вчені вважають, що причиною хвороби став їдкий місячний пил. У ньому міститься силікат, матеріал вулканічного походження, від якого також страждають легені шахтарів на землі. Однак мала сила тяжіння на супутнику Землі дозволяє дрібним часткам проникати в легені набагато глибше і залишатися там набагато довше. А при довготривалому впливі частинки місячного пилу здатні розривати клітини легенів і мозку.

Місячний пил майже повністю роз’їдав підошви чобіт скафандра та вакуумні контейнери, в яких зберігалися зразки місячного ґрунту.

"Частинки можуть залишатися в легенях протягом місяців. Але чим довше вони там залишаються, тим більша ймовірність токсичних ефектів", – попереджає Кім Пріск, фтизіатр з Каліфорнійського університету, який більше 20 років вивчає здоров'я астронавтів.

Наразі вчені проводитимуть дослідження, щоб оцінити ступінь ризику для перших колоністів Місяця та відшукати способи захисту від "місячної лихоманки". Замість справжнього місячного пилу вони працюватимуть з модельованим "місячним пилом" із вулканічних силікатів Німеччини.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше