Білл Гейтс приніс з собою на виставку банку з фекаліями

Білл Гейтс приніс з собою на виставку банку з фекаліями
Поширити в соціальних мережах:

Білл Гейтс цього тижня в Пекіні представив туалет майбутнього, якому не потрібна вода і підключення до каналізації, а фекалії він перетворює в добриво.

Мільярдер виступав в рамках триденної виставки Reinvented Toilet. А щоб глядачі побачили механізм у дії, Гейтс під час доповіді показав контейнер з людськими фекаліями. Джерело: The Telegraph

Баночку з фекаліями Білл Гейтс поставив поруч на п'єдестал, сказавши:

«Ви можете здогадатися, що в цій банці, і матимете рацію. Людські фекалії. Така невелика кількість може містити 20 мільярдів шкідливих бактерій, які можуть стати джерелом, наприклад, дизентерії, 100 тисяч яєць паразитів і ротавірусу. Я приніс це, щоб привернути увагу до серйозної проблеми, яка щороку вбиває 500 тисяч людей, – антисанітарні умови життя в бідних країнах».

Гейтс також вказав на те, що проблема антисанітарії, яка обходиться охороні здоров'я щороку в 223 мільярдів доларів, стане тільки гірше, якщо нічого не робити.

«У тих місцях, де моторошна антисанітарія, такого (того, що в банці) в навколишньому середовищі набагато більше. Ці та інші патогени викликають такі небезпечні хвороби, як діарея, холера і тиф, які щороку вбивають близько півмільйона дітей у віці до п'яти років».

За сім років благодійний фонд Білла і Мелінди Гейтс вклав 200 мільйонів доларів у розробку інноваційного туалету, який перероблятиме людські відходи і знищувати бактерії.


Нові туалети не забруднюють воду і грунт, а тверді речовини, які залишаються після обробки фекалій, можна використовувати як добриво або просто викидати без ризику забруднення навколишнього середовища. Цим туалетам не потрібна ні каналізація, ні вода, ні електрика – в день на їх роботу йде менше п'яти центів. Хоча деякі з нинішніх прототипів мають сонячні батареї або виробляють електроенергію самостійно.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Загадка у Сомині: таємничий водяний монстр затягує худобу на дно озера у селищі на Волині
Пропаганда змушує людей вірити у героїзацію війни: що насправді ховається під маскою «невідомого героя»?
Читати більше