Археологи знайшли унікальний 1700-річний перстень із зображенням Ісуса біля узбережжя Кесарії

Археологи знайшли унікальний 1700-річний перстень із зображенням Ісуса біля узбережжя Кесарії
Поширити в соціальних мережах:

Знахідки із затонулих кораблів були розкидані по мілководді на глибині приблизно 4 метри…

Управління морських археологічних розкопок Ізраїлю представило скарби двох стародавніх кораблів, затонулих у водах біля узбережжя Кесарії. Ці знахідки не лише відкривають перед нами історію двох кораблів, які долали хвилі та шторми, але й розповідають про життя та вірування тих, хто керував цими суднами.

За даними Marine Archaeology відділу Управління старожитностей Ізраїлю, знахідки були розкидані по мілководді на глибині приблизно 4 метри. Під час підводного дослідження було виявлено залишки вантажних кораблів.

«Відомо, що ці кораблі затонули в різні періоди часу – один у римську епоху близько 1700 років тому, інший приблизно 600 років тому. Ймовірно вони стояли на якорі неподалік узбережжя і зазнали краху під час шторму», - пише Управління старожитностей Ізраїлю на своїй сторінці у ФБ.

Скарб, виявлений відділом морської археології, зачіпає всі сфери життя тих, хто подорожував цими кораблями. Він включає сотні срібних і бронзових римських монет середини третього століття нашої ери та великий скарб срібних монет періоду мамлюків – близько 560 монет, включаючи менші стрічки, розрізані у вигляді шматків.

опо

«Знахідки також включають бронзову фігурку у вигляді орла, символізуючи римське панування, і фігурку римського пантоміма в комічній масці. Крім того, численні бронзові дзвіночки, які свідчать про вірування того часу, а також: гончарні посудини, чорнильницю, десятки великих бронзових цвяхів, свинцеві труби від трюмної помпи та великий залізний якір», - повідомляє Управління старожитностей Ізраїлю.

вававп

Але найвражаючіше – це особисті речі жертв корабельної аварії, які були виявлені під водою. Це гарний червоний дорогоцінний камінь, вставлений у каблучку з вирізьбленим зображенням ліри – символу музики та краси. В єврейській традиції цей камінь відомий як Кінор Давид або «арфа Давида».

Ще однією вишуканою та рідкісною знахідкою є золотий перстень із зеленим дорогоцінним каменем, що зображає молодого пастуха, який тримає барана або вівцю на плечах.

шзз

«Цей образ «Доброго Пастиря» є одним із найдавніших символів в християнстві, представляючи Ісуса як жалісливого пастиря людства. Знахідка цього перстня поблизу Кесарії, важливого центру християнства, можливо, свідчить про ранніх християн, що були пов'язані з цим регіоном», - пише Управління старожитностей Ізраїлю на своїй сторінці у ФБ.

Читай також:

Фото: Янів Берман і Дафна Газіт, Управління старожитностей Ізраїлю

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Замальована фреска справжнього засновника собору Софія Київська: як помилкова реставрація змінила історію
Найзагадковіше явище, яке майже 400 років не можуть розгадати вчені: цікаві факти про кульову блискавку
Зародження життя на Землі: вчені вважають, що дощова вода могла сприяти еволюції перших клітин
Зародження життя на Землі: вчені вважають, що дощова вода могла сприяти еволюції перших клітин

Вважається, що перші форми життя, могли виникати спонтанно з органічних молекул…

Курган у формі корабля, 139 могил та скарби вікінгів: археологи зробили неочікуване відкриття у Швеції
Курган у формі корабля, 139 могил та скарби вікінгів: археологи зробили неочікуване відкриття у Швеції

Це відкриття відбулося під час розкопок поблизу міста Варберг…

Кремль підриває довіру українців через агентурну мережу телеграм-каналів
Читати більше