Андрій Воронін: "Почався новий етап життя і я ні про що не шкодую"

Поширити в соціальних мережах:

У Профутбол на 2+2 ексклюзивне інтерв'ю з легендою українського футболу Андрієм Вороніним про тренерську кар'єру та життя у Німеччині.

Андрій Воронін – постать, відома в українському та європейському футболі. Вихованець одеського Чорноморця, екс-гравець збірної України й таких клубів як Майнц, Баєр та Ліверпуль, людина, яка грала з Юргеном Клоппом та тренувалась під його керівництвом. Журналісти програми Профутбол на каналі 2+2 приїхали до Німеччини, щоб розпитати легендарного футболіста, а наразі тренера аматорського клубу Бюдеріх, про німецьку кар'єру, футбольне минуле та майбутнє.

"Я з ним грав разом, потім він при мені почав тренувати. І ще один рік, коли він вже був офіційним тренером, я під його керівництвом грав, – пригадує час у Майнці та роботу з відомим Юргеном Клоппом Андрій Воронін. – Коли він став тренером, він так і залишився частиною команди, в першу чергу, він був другом для команди, він знав про кожного гравця усе. Ми виходили битися за нього, за клуб. І після того, як я до Кельну поїхав, ми продовжували з ним спілкуватися".

Німецький Бюдеріх – перша команда у тренерській кар'єрі Андрія Вороніна. Клуб входить до сьомої ліги Німеччини, але встиг відмітитись перемогами у матчах з новим тренером.

Вдома у родини Вороніних також не припиняється тренерська робота. Старший син Андрій вже робить успіхи у футболі, молодший, Даніель, поки що просто відвідує тренування разом із батьком.

"Через травму я закінчив кар'єру з футболом та пішов на ліцензії "А" та "В". (Тренерські футбольні ліцензії. – Прим.ред.) Я все ще не знаю, моє це чи ні. Я пішов подивитися, повчитися. Одні починають свій тренерський шлях з великих клубів, зі збірної. У мене вийшло так, і я ні про що не шкодую, – ділиться футболіст. – Почався новий етап життя. Подивимось, чи буде він пов'язаний з тренерською кар'єрою, чи ні. Якщо ні, у мене є підростаюче покоління, замінять мене на полі, а я буду вже сидіти на трибунах".

Детальніше про знайомство з Юргеном Клоппом, труднощі та радощі тренерської роботи дивіться у Профутбол на 2+2. Нові випуски щонеділі о 21:30.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше