Андрій Шевченко: Вірю в український футбол

Андрій Шевченко: Вірю в український футбол
Поширити в соціальних мережах:

Головний керманич збірної України підбив перші підсумки своєї роботи.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поділився думкою про результати національної команди на відборі до ЧС-2018, а також розповів про плани на майбутнє, як повідомляє Sportarena.

Про імідж: "Якщо вболівальники втратили віру в збірну, це буде серйозний виклик для нас. Для мене бути головним тренером збірної – велика честь. Вірю в український футбол та українських футболістів. Моя задача полягає в тому, щоб піти від клубних пріоритетів і об'єднати хлопців навколо збірної".

Про кадри: "Кожна гра була для нас викликом. Постійно була ситуація, що якщо травмувався гравець, то у нас не було адекватної заміни. Доводилося взагалі міняти позиції. З нападниками були постійні проблеми, починаючи з першого туру. Це все кадрові проблеми".

Про практику: "У нас було достатньо гравців, які приїжджали в збірну, не отримуючи ігрової практики в клубі. Ми їх запрошували, тому що інших можливостей у нас не було. Коли гравці приїжджали в різному стані і коли у нас були спарені матчі, фізичні якості дозволяли їм зіграти тільки одну гру, а ось на другу вже було важко очікувати від цих футболістів такої віддачі. Через це у нас були проблеми, коли грали спарені матчі – у другому матчі команда фізично завжди виглядала гірше".

Про нові імена: "Перші, на кого ми дивимося – це молодь. Намагаємося залучати хлопців з молодіжної збірної. У тих хлопців, які закріпилися, бачимо майбутнє. Що стосується Марлоса, це не я приймав рішення, а він сам. Я не мав права відмовлятися від такого гравця. Марлос в майбутньому допоможе нам. Правда, основа збірної ще не сформувалась".

Про мікроклімат: "Гравці не повинні дружити один з одним. Вони повинні приїжджати в колектив, поважати один одного та знати дисципліну. Якщо є внутрішні конфлікти, всі вони повинні вирішуватися всередині колективу. Це нормально, такі процеси повинні бути. У колективі є зарядженість на результат, всі допомагають один одному, і кожен відчуває себе частиною цього колективу".

Про характер: "Нам потрібно краще проявляти характер. У деяких матчах у нас був дисбаланс в розумінні ігрової ситуації, коли потрібно перегрупуватися, витримати момент і далі розвивати гру. Ці моменти втрачали і не проявили характер до кінця. Звичайно, чекаємо більшого від наших лідерів і будемо вимагати від них цього. Якщо вони стають лідерами, то повинні вести за собою команду".

Про поразки: "Недостатньо впевнено грали проти сильних суперників. Хотів би бачити команду більш компактною, злою та агресивною. У Хорватії провалили перший тайм, а в другому не реалізували свої моменти. У Києві була та ж ситуація. Перший тайм зіграли добре, а другий провалили. Пов'язую це з характером, адже ми програли в індивідуальних моментах. Повинні допрацьовувати в грі з більш сильними суперниками і вимагати від себе більше, ніж показуємо на даний момент".

Про результат: "Від мене вимагали результату. Ми вийшли на фінішну пряму, але не виграли, спотикнулися перед самим фінішем. Всю відповідальність за результат беру на себе, і якщо далі працюватиму, головним для нас буде результат. Вважаю, ми вже створили колектив, який готовий працювати на результат, і підняли рівень гри".


@Фото: dynamo.kiev.ua
Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

2+2 та інші канали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи
2+2 та інші канали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи

Дивись улюблені канали безкоштовно з 1 по 5 травня 2024 року…

Маленька країна, велика сила: лікарі з Тайваню приєдналися до української боротьби
Маленька країна, велика сила: лікарі з Тайваню приєдналися до української боротьби

70 добровольців захотіли їхати в Україну, проте взяти можливо було не всіх…

Алюміній в древній могилі та рентген імператора, який жив 2000 років тому: таємні знання зниклих цивілізацій
Дівчинка у кришталевій труні: ідентифікували старовинну дитячу мумію, знайдену у гаражі в Каліфорнії?
Дівчинка у кришталевій труні: ідентифікували старовинну дитячу мумію, знайдену у гаражі в Каліфорнії?

Вона була одягнена в мереживну сукню, а волосся прикрашала лаванда…

Новий фейк від російської пропаганди – в Україні з’явилися люди-біодрони із чіпами у голові, якими керує СБУ
«План Маршала»: як відбудова Європи після Другої світової війни вплинула на сучасну архітектуру?
«План Маршала»: як відбудова Європи після Другої світової війни вплинула на сучасну архітектуру?

У 1947 році США ініціювали програму економічної допомоги для Європи…

Читати більше