Андрій Шевченко: "Потрібно, щоб у наших легіонерів було більше ігрової практики"

Андрій Шевченко:
Поширити в соціальних мережах:

Головний тренер національної збірної поділився враженнями після матчу ветеранів у Китаї, а також прокоментував ситуацію в українському футболі.

Нещодавно у Китаї відбувся благочинний матч ветеранів, у якому зустрілись футбольні зірки Європи та Південної Америки. Головний тренер української збірної Андрій Шевченко взяв участь у матчі та очолив у якості капітана команду Європи. Окрім того, відмітився переможним голом, здобувши для команди перемогу з рахунком 2:1.

"Все пройшло добре. Гарна організація гри, на стадіоні було близько 25 000 глядачів. Приїхали видатні футболісти, які добре підготувалися до поєдинку", – ділиться Андрій Шевченко.

Навіть під час відпочинку керманич української збірної не припиняє тримати руку на пульсі та залишається в курсі усіх футбольних подій. "Безумовно, слідкуємо за початком підготовки клубів. Читаємо новини у ЗМІ, спілкуємось із представниками команд. Переживаємо – важливо, щоб у наших легіонерів було більше ігрової практики, аніж у минулому сезоні. А вже у серпні обов'язково буду дивитися матчі особисто", – каже Шевченко.

Не залишилися непоміченими й зміни у Динамо, починаючи від призначення нового головного тренера, до змін у складі київського клубу, зокрема, повернення на поле Олега Гусєва: "Вочевидь, відбудуться якість зміни, у тому числі у грі футболістів збірної. З головним тренером Динамо ми постійно на зв'язку, він досвідчений спеціаліст, у нього є своє бачення. А за Олега я радий. Гусєв – гарний футболіст. Якщо він відчуває, що у нього є сили, якщо він гарно підготується, то його досвід допоможе Динамо. Не потрібно дивитися у паспорт – потрібна готовність, фізична та психологічна. Важлива й мотивація. Олег, безумовно, хоче довести, у першу чергу, самому собі, що він може виступати на високому рівні".

Не оминув головний тренер національної команди й можливий перехід Андрія Ярмоленка до іноземного клубу. За останніми відомостями, українським футболістом цікавляться такі клуби, як Баварія, Рома, Інтер та Наполі.

"Андрій — розумний хлопець. У нього є кар'єра, він повинен думати про неї, вижимати з неї максимум. Навіть якщо він залишиться у Києві, у нього буде можливість грати у Лізі чемпіонів, у важливих матчах за збірну, прагнути виступити на чемпіонаті світу. Розумію, що в усіх поєдинках чемпіонату України грати на максимумі важко, але тут все залежить від особистих амбіцій. У Динамо також є все, щоб їх реалізувати, – прокоментував Андрій Шевченко у своєму інтерв'ю для сайту Динамо Київ. – Я вважаю Андрія професіоналом та гарним гравцем. Якщо у нього повірять – я буду тільки радий, за нього та за Динамо. Думаю, за Ярмоленком слідкують не тільки Баварія, а й інші хороші клуби. Там дуже важлива довіра. Важливо, щоб зорі зійшлись. Саме цього я Андрію й бажаю".

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше