9 найнебезпечніших страв на планеті

9 найнебезпечніших страв на планеті
Поширити в соціальних мережах:

Пропонуємо Вашій увазі десятку моторошних і небезпечних страв світу. І мова піде не про чіпси і кока-колу. Ні в якому разі не їжте під час перегляду.

Їжа, про яку сьогодні ми розповімо, може за кілька секунд вбити людину. Отруйні риба, живі личинки, протухле м'ясо, восьминоги та багато іншого. Що ж, запрошуємо вас до столу, страви уже готові.

9 місце. Восьминіг Сан Нак Джи.


Популярний у Кореї делікатес є звичайним невеличким восьминогом. Одначе, його не смажать, не варять і не тушать. Його подають живим. Офіціант просто дістає із акваріума живе створіння і кладе вам на тарілку, посипавши кунжутом. Вам потрібно різати восьминога на шматочки та просто жувати. Щупальця продовжують ворушити на виделці і навіть у вас у роті. Ця їжа без бою не здається. Живий восьминіг не просто небезпечний, а смертельно небезпечний. Адже ви ризикуєте задихнутися. Навіщо ж їсти цих небезпечних та слизьких створінь? Відповідь проста: корейці вірять, що з’їдаючи живого восьминога, вони стануть сильнішими. Смак цієї страви досить прісний. Та й смак тут не важливий, головне – відчувати як щупальці ворушаться у вас у роті і присмоктуються до вашого язика. Щороку в Кореї від ядухи при споживанні цієї страви помирає близько шести людей.

8 місце. Криваві молюски.


Ці маленькі учасниці нашого рейтингу названі так, через червоне забарвлення. Ці молюски мають високий вміст гемоглобіну. Вони досить безпечні, якщо їх приготують професійні кухарі. Одначе, якщо порушити рецептуру приготування, то можна захворіти на небезпечні інфекції, які молюски переносять у собі. Наприклад, тиф або дизентерія. У 1998 році вони спровокували у Китаї спалах Гепатиту А. 300 000 людей тоді заразилися небезпечною хворобою. Продаж цих молюсків заборонений. Одначе, це не зупиняє ні гурманів, ні торгівців.

7 місце. Балут.


Наступна страва точно не для слабаків. Її готують на Філіпінах з качиного яйця, якому лишилося кілька днів до вилуплення пташеняти. Це вже сформоване каченя з дзьобом та пір’ям. Місцеві обожнюють цю страву. Зокрема, її вважають чоловічим афродизіаком. Балут філіппінці вживають щодня, він є невід’ємною частиною їхнього харчового раціону.

6 місце. Хаукарль.


Традиційна ісландська страва, яка готується із м’яса гренландської акули. Її особливість у тому, що акула не має сечовивідних органів і нирок. Тому отруйні для людини токсини накопичуються у м’ясі. Це додає страві неповторного аромату. Приготування страви має кілька особливостей. Вивести аміак з м’яса допомагає спеціальний прес, потім його підвішують на вулиці для сушки. Найцікавіше, що місцеві мешканці цю страву не вживають. Ласують делікатесом тільки туристи.

5 місце. Африканська жаба-бик.


У деяких африканських країнах це симпатичне створіння вважається домашнім улюбленцем. Дорослі жаби досягають 25 сантиметрів у довжину. Їх іноді тримають як у нас курей. Жаба є важливою складовою харчування у Намібії, не дивлячись на те, що містить сильні токсини, які можуть вбити людину. Місцеві запевняють, що концентрація отрути зменшується до безпечної норми після шлюбного періоду.

4 місце. Гриб-гнойовик.


Все не так гидко як здається з назви гриба. На смак він нічим не відрізняється від інших грибів. А небезпеку він становить лише для людей у стані алкогольного сп'яніння. Речовини, які входять до складу гриба, мають високу чутливість до алкогольних сполук. Завдяки цим властивостям гриб здавна використовували для лікування алкоголізму. Після вживання гриба у людей, що мають слабкість до чарки, починаються страшні симптоми: нудота, погіршення зору, жахливі плями по усьому тілу. Через деякий час симптоми зникнуть, але якщо знову випити чарку алкоголю, все повернеться з подвійною силою.

3 місце. Краб.


Ще одна погана новина для тих, хто полюбляє морепродукти. Неправильно приготований, або недоочищений краб може викликати холеру, хворобу нині дуже екзотичну. Вона не настільки смертельна, одначе постійна діарея та зневоднення надовго відіб’ють у вас апетит.

2 місце. Павук А-пінг.


Мешканці Камбоджі вважають цю страву дорогим та вишуканим делікатесом. Цей павук є отруйним різновидом тарантула. У іклах павука міститься отрута, небезпечна для життя. Під час приготування страви дуже важливо видалити ці ікла, інакше гурману не уникнути смерті. Кажуть, що страва має неповторний смак.

1 місце. Касу Марцу.


На перший погляд цей сир виглядає навіть апетитно, доки ви його не розріжете. Його виготовляють на Сардинії. На кілька тижнів сир лишають доти, доки в ньому не заведуться личинки сирної мухи. Вони прискорюють процес ферментації, пом’якшуючи твердий сир. Якщо ризикнете спробувати цю страву, майте на увазі кілька нюансів: сир не повинен бути перетриманим, відсутність личинок означає, що сир зіпсувався. Потрібно говорити, що ця страва може спровокувати дуже сильне харчове отруєння? А личинки, що живуть у сирі дуже рухливі і здатні підстрибувати до 15 сантиметрів. Тому, коли їсте цю страву, важливо прикривати обличчя, щоб личинка не стрибнула на вас. У 2009 році сир було занесено до Книги рекордів як найнебезпечніший сир у світі.

Більше цікавого читайте на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше