5 наймістичніших природних явищ

5 наймістичніших природних явищ
Поширити в соціальних мережах:

Наша планета переповнена неймовірними природніми явищами. Але сьогодні мова піде про те, що може до смерті налякати і може становити реальну загрозу для людини.

5 місце. Звук, від якого втрачаєш глузд.

У 1991 році у США мешканці штату Нью Мексико заговорили про незрозумілий низькочастотний звук, який вони постійно чують. Місцеві казали, що було схоже, ніби великогабаритна техніка їде магістраллю. Одначе поблизу такої техніки не було. Причину незрозумілого шуму встановити так і не вдалося. Ці звуки спричиняли негативний вплив на людей. Мешканці скаржилися на безпідставні приступи страху, паніки та безсилля. Багатьох уночі переслідувало безсоння. Цікавим є те, що звук чули переважно ті, хто мешкав на території постійно, заїжджі ж нічого не помічали.

4 місце. Чорний день.

Це моторошне явище відбулося на острові Ямал у 1938 році. На землю спустилася чорна смуга, шириною 200-250 метрів. На острові раптово замовкли усі радіостанції. Близько години затемнення рухалося у східну сторону. Потім темрява раптово розсіялася. Геологи запускали у небо кілька сигнальних ракет, які підіймалися у надгусті хмари і зникали у пітьмі. Звідки взялося невідоме затемнення досі невідомо.

3 місце. Масове самогубство птахів.

В Індії є місце під назвою Джатінга. Це невеличке поселення стало відомим завдяки дивному явищу. Щороку у вересні-жовтні різні птахи скоюють тут самогубство. Після заходу сонця птахи з висоти падають вниз і розбиваються об воду або каміння. Місцеві вважають винними у цьому злих духів. Хоча науковці стверджують, що містика тут ні до чого. Вчені з’ясували, що птахи втрачають орієнтацію через мусони, які виникають у цій місцевості о цій порі року. Птахів приваблюють вогні міста і вони летять крізь туман, врізаючись у дерева і стіни.

2 місце. Кривавий дощ.

Це явище можна було спостерігати протягом місяця у Індійському штаті Кірала у 2001 році. Місцева преса щодня друкувала листи наляканих читачів, які потрапляли під червону зливу. Місцеві кажуть, що за кілька днів до кривавого дощу чули, як у небі щось підірвалося. Шибки домівок ледь не повилітали, а дерева похилилися. Виявилося, що причиною явища став водяний смерч, який висмоктав із водойм спори червоних водоростей. Повної розгадки цього явища науковці досі не оприлюднили.

1 місце. Смертельний туман.

Періодично у Лондоні з’являється чорний туман, який вбиває необережних перехожих. У 1873 році концентрація туману була такою сильною, що смертність лондонців зросла на 40%. А у 1880 році туман забрав майже 10 000 людей. Останнього разу цей туман спостерігався у столиці Великобританії у 1952 році. Тоді померло 12000 осіб. Складно повірити, що звичайний туман міг вбити таку кількість людей. Але туман був не таким звичайним. Всередині туману накопичилися частини сірки та попелу. Саме сірчаний газ, що виходив із лондонських димоходів і став тихим убивцею. Туман протримався у місті чотири дні.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше