5 найбільш небезпечних островів світу

5 найбільш небезпечних островів світу
Поширити в соціальних мережах:

Як сильно люди не любили б подорожувати, варто відмовитися від поїздки до цих місць. Ці острови приховують небезпеку, але заманюють своєю особливою атмосферою. Ми підготували для вас добірку найбільш моторошних островів світу.

5. Міякедзіма (Японія)

Найбільш характерною особливістю Міякедзіми (Острова Святилищ) є активний вулкан Ояма. Який вивергається кожні кілька років. Одначе, вулкан – не єдина небезпека цього місця. Набагато більш смертельним є сірчаний газ, який випаровується із земних надр. Мешканці острова ні вдень, ні вночі не знімають протигазів. Щойно спеціальні пристрої фіксують підвищення концентрації газу до небезпечного рівня – лунає звук сирени. Після чого усі дістають протигази і не знімають, доки повітря знову не стане безпечним. А це буває досить не часто, адже на острові найбільша концентрація сірчаного газу на планеті. У 2000 році усе населення острова було евакуйовано. Острів було зачинено на 5 років. Упродовж яких вулкан викинув у повітря більше 20 тон сірчаного газу. Люди повернулися на Міякедзіму, одначе третина острова досі перебуває під охороною. Влада регулярно перевіряє стан здоров'я населення.

4. Кеймада Гранді (Бразилія)

Це місце є домівкою для однієї із найотруйніших і небезпечний змій у світі: золотої списоголової. Після укусу цієї змії тіло паралізує, а тіло гниє до самих кісток. Якщо вірити дослідникам, на острові на кожному квадратному метрі перебуває як мінімум одна змія. Влада заборонила екскурсії на острові, через значну небезпеку. На острові немає жодної людини. Увесь простір заполонили змії.

3. Рамрі (Бірма)

Свою славу одного з найнебезпечніших місць на планеті острів отримав через популяцію крокодилів. У 1945 році під час битви на острові англійський морський десант заманив японську армію до мангрових боліт, у яких мешкали тисячі крокодилів. У результаті – військових було знищено голодними рептиліями. Вижити вдалося лише 25 японцям. Дослідження води у всіх окрузі довели, що вона тоді на 24% складалася із людської крові.

2. Грюінард (Шотландія)

Цей невеличний острів використовувався британським керівництвом для тестування біологічної зброї під час війни. Сюди привезли 80 овечок, у небо піднявся бомбардувальник і скинув на них бомбу, в якій були спори сибірської виразка. Біла хмара над островом забрала життя усіх тварин. Після проведених досліджень вчені з'ясували, що такий вид зброї може з легкістю перетворювати цілі міста у пустелі. Усі трупи спалили, а Грюінард оголосили закритою зоною і кілька десятиліть історія цього місця приховувалася. У 1986 році острів залили формальдегідом і знесли верхній прошарок ґрунту. А у 1990 році острів оголосили безпечним. Одначе, невідомо чи насправді усі спори жахливої язви було знищено.

1. Повелья (Венеція)

Цей острів отримав славу місця, звідки немає вороття. Під час панування Римської Імперії та у епоху Відродження сюди звозили хворих на чуму. Цей острів був ніби величезний крематорій, тут спалювали і трупи і ледь живих людей. За деякими даними, тут було поховано близько 55 000 людей. Місцеві рибалки досі намагаються не підходити до острова. А дехто вірить, що на острові досі є чума.

А ви ризикнули б відвідати ці острови? Більше цікавого шукайте на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Загадка у Сомині: таємничий водяний монстр затягує худобу на дно озера у селищі на Волині
Пропаганда змушує людей вірити у героїзацію війни: що насправді ховається під маскою «невідомого героя»?
Читати більше