Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

35% риби у світі виловлюється дарма

35% риби у світі виловлюється дарма
Рибні ресурси планети неухильно виснажуються. Однак відходи рибальства також стрімко ростуть, бо кожна третя спіймана риба ніколи не потрапляє на тарілку.

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (Food and Agriculture Organization, FAO (ФАО)), кожна третя спіймана в океані риба виловлюється дарма. Її або викидають за борт, або вона псується, перш ніж її встигають з'їсти. 

Про це повідомляє The Guardian.

Як повідомляє ФАО, 35% всієї спійманої риби потрапляє у відходи. Близько чверті риби викидається назад в океан, оскільки це не цінні промислові види або дрібна риба, яка не цікава ринку. Але більшість збитків пов'язані з відсутністю знань або устаткування, такого як холодильні камери та льодогенератори, необхідні для збереження риби свіжою протягом тривалого часу.

"Таке марнотратство на планеті, яка потерпає від голоду, обурює. Те, що третина всієї спійманої риби пропадає даремно, – проблема загальносвітової продовольчої безпеки, – переконаний Ласс Густавссон, представник європейської природоохоронної організації Oceana. – Однак у нас є рішення: встановити обмеження на риболовлю, а також припинення браконьєрства".

При цьому рибні господарства продовжать розширюватися. Загальне виробництво риби досягло рекордно високого рівня, завдяки більшій кількості рибних господарств, особливо у Китаї. До 2030 року споживання риби виросте на 20%. 

За даними ООН, з 1961 щорічне зростання споживання риби вдвічі перевищує приріст населення, оскільки рибна галузь вкрай важлива для порятунку від голоду.

На відміну від цього, кількість дикої виловленої риби майже не змінилася з кінця 1980-х років. Проте вирощування риби у рибних господарствах може зашкодити диким популяціям, тому що часто їхні корми виготовляють з дикої риби, такої як сардини та анчоуси, що виловлюються в морі. 

Природні рибні ресурси також виснажуються стрімкими темпами через незаконний вилов, браконьєрство і погіршення екологічної ситуації в цілому.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини
Ілон Маск – хто він?
Ілон Маск – хто він?
20 07 2018

Пропонуємо вашій увазі добірку цікавих фактів про одного з найпопулярніших підприємців та винахідників сучасності.

Що їли у середньовічній Європі
Що їли у середньовічній Європі
20 07 2018

Самогон, бобер та кастрований півень – обід не бідного жителя Європи часів Середньовіччя. То що їли у часи, коли не було ні холодильників, ні сучасної техніки, ні великого вибору інгредієнтів.

У Львові дерево розтрощило дві автівки
У Львові дерево розтрощило дві автівки
20 07 2018
Спецкор

Зовні дерево здавалося цілком здоровим. Чому ж тоді впало і хто мав цьому запобігти – розкаже Спецкор на 2+2.