330 км/год через 44 роки: унікальний суперкар Aston Martin Bulldog встановив світовий рекорд швидкості після відновлення

330 км/год через 44 роки: унікальний суперкар Aston Martin Bulldog встановив світовий рекорд швидкості після відновлення
Поширити в соціальних мережах:

Легендарний суперкар завершує свою подорож із новим світовим рекордом…

Унікальний суперкар Aston Martin Bulldog, який здавався нездійсненним у 1979 році, нарешті виконав свою місію через 44 років. Aston Martin Bulldog, заснований на танковій платформі з центральним розташуванням двигуна, завжди визначався своєю мрією досягти максимальної швидкості у 322 км/год. Тепер, завдяки відновленню та модернізації, цей автомобіль встановив новий світовий рекорд, розігнавшись до 330,6 км/год на колишній базі НАТО в Шотландії. Про це повідомляє сайт Carsoops.

У 1979 році, коли більшість суперкарів мала максимальну швидкість близько 290 км/год, Aston Martin зі своїм Bulldog прагнув досягти небаченої швидкості. Незважаючи на сподівання, на випробувальному треку MIRA в Англії тодішній прототип Bulldog не зміг подолати позначку в 307 км/год. Але нині, завдяки реставрації його 5,3-літрового V8 двигуна з подвійним турбонаддувом, який генерує потужність 608 к.с., Aston Martin Bulldog нарешті досяг своєї мети. Ця максимальна швидкість набагато більша за ту, яка була досягнута цим же автомобілем у 2021 році (283 км/год) і підтверджує його технічну перевагу та потенціал. Пілотом в обох випадках був триразовий переможець класу Ле-Ман Даррен Тернер.

«Умови для пробігу були ідеальними і машина показала себе чудово, легко досягнувши позначки 200 миль на годину», — сказав 49-річний британець, чий досвід участі в Ле-Мані означає, що він добре розуміється на швидкій їзді по прямій.

Концепт Aston Martin Bulldog був спочатку задуманий як модель для дрібносерійного виробництва, яке мало перетворити Aston Martin на повноцінний бренд суперкарів, здатних конкурувати з Ferrari та Lamborghini. Проте, фінансові труднощі призвели до того, що проект згорнули у 1981 році, а єдиний прототип був проданий покупцеві з Близького Сходу.

Однак, завдяки старанням компанії Classic Motor Cars, під керівництвом Річарда Ґонтлетта, сина покійного Віктора Ґонтлетта, генерального директора Aston Martin, Bulldog був відновлений та відремонтований. Цей процес тривав декілька років, але кінцевий результат був вражаючим.

«Bulldog виправдав сподівання, які на нього покладали в Aston Martin ще у 1980-х роках. І всі, хто працював над автомобілем, від тих, хто вперше його спроектував і побудував, до Classic Motor Cars, можуть пишатися цим», — сказав Даррен Тернер.

Реставрація Aston Martin Bulldog також відкриває двері для подальших можливостей розвитку бренду. Відновлений суперкар може слугувати джерелом натхнення для майбутніх моделей Aston Martin, а також показати, що бренд здатний на інновації та сміливі кроки.

Читайте також:

Фото: сайт Carsoops

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Найнеймовірніша підводна знахідка: у Балтійському морі знайшли космічний корабель
На телеканалі 2+2 прем’єра документального спецпроєкту «Спротив»
На телеканалі 2+2 прем’єра документального спецпроєкту «Спротив»

Про людей, які перебувають в окупації та чинять опір…

На телеканалі 2+2 трансляція матчу «Дніпро-1» - «Кривбас»
Реслінг-шоу Backlash France покажуть на Київстар ТБ у вільному доступі: коментуватимуть Бєлкін та Новак
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни

Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…

Динозаври в Україні: історична знахідка на Київщині змінює уявлення про наші прадавні території
Читати більше