127 годин поспіль: 16-річна дівчина встановила рекорд у найдовшому танцювальному марафоні

127 годин поспіль: 16-річна дівчина встановила рекорд у найдовшому танцювальному марафоні
Поширити в соціальних мережах:

Це була студентка з Індії…

16-річна студентка Срушті Судхір Джагтап з Індії в аудиторії свого коледжу і за підтримки друзів та батьків танцювала без перерви 127 годин. Дівчина побила рекорд найдовшого танцювального марафону однієї людини, повідомляє GuinnessWorldRecords.

«Були моменти, коли вона була надто втомленою, але її батьки весь час підтримували її, були поруч з нею, бризкали їй в обличчя водою, — сказав офіційний суддя GWR Свапніл Дангарікар. – Загалом дуже вражаюча продуктивність».

Варто зауважити, що попередній рекорд у 126 годин належав непальській танцівниці Бандана Непал, який вона встановила у 2018 році. Спроба ж Срушті почалася вранці 29 травня і тривала до полудня 3 червня. Як зазначає GWR, після цього дівчина спала цілу добу.

Щоб досягти цього рекорду, визнаний танцювальний стиль має виконуватися відповідно до прийнятного стандарту, а ноги учасника мають рухатися під музику весь час. Срушті виконала танцювальний стиль Катхак, який є однією з восьми основних форм індійського класичного танцю.

«Я хочу популяризувати нашу індійську культуру», — пояснила Срушті Судхір Джагтап мету свого рекорду, до якого вона готувалася 15 місяців.

Як розповіла рекордсменка, її дідусь Бабан Мане навчив її Yoga Nidra, форми керованої медитації, також відомої як «йогічний сон». Мета Yoga Nidra — активувати дельта-мозкові хвилі — пов’язані з лікуванням і відновленням організму. Срушті сказала, що це дало їй «контроль над сном».

Щоденний режим тренувань Срушті включав до чотирьох годин медитації під керівництвом, шість годин танцювальної практики та три години інших вправ. Вона спала о 22:00 і прокидалася о 3:00 щодня, спала близько п’яти годин на добу. Дівчина зізналася, що останній день спроби встановити рекорд був для неї особливо важким:

«Моє тіло не реагувало. Усі його частини заніміли і боліли. Але морально я була зосереджена на своїй меті. Завдяки сильній практиці я була знайома з усіма змінами в моєму розумі та тілі, тому я була спокійною та врівноваженою до кінця».

Читайте також:

Фото: GuinnessWorldRecords

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Місяць створили інопланетяни для своїх космічних кораблів? Несподівана версія дослідників
1600-річний камінь з середньовічними написами випадково знайшов в своєму саду вчитель географії з Англії
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Кривбас»
Виграй подарунок з автографом Олександра Усика за донат
Виграй подарунок з автографом Олександра Усика за донат

Організатором розіграшу є Благодійний фонд «Плюс плюс»

Вперше сказали на українському телеканалі Медведчука: як виник фейк про «наркомана Зеленського»?
Штучне запліднення: індіанці ще 6 000 років тому знали, як зародити життя у пробірці
Штучне запліднення: індіанці ще 6 000 років тому знали, як зародити життя у пробірці

Знання про ці методи могли бути відомі набагато раніше, ніж ми думали…

Читати більше