100 гривень за пачку цигарок: як і коли піднімуться ціни

100 гривень за пачку цигарок: як і коли піднімуться ціни
Поширити в соціальних мережах:

Україна поступово рухається до європейських цін. Принаймні до високих цін на тютюнові вироби. У Європі важко знайти пачку цигарок дешевше 100 гривень. Незабаром так буде і в Україні.

Уряд вирішив збільшити ціни на цигарки в Україні. Тільки за минулий рік пачка подорожчала на 19% (близько 2 гривень). І це тільки початок. Щорічно акцизи на сигарети будуть підвищувати на 20%. Також ціна на цигарки залежатиме від курсу євро. Що може додати ще близько 9%.

За сім місяців 2018 року обсяг реалізації тютюнових виробів в Україні скоротився на майже 23%. Про це повідомила українська асоціація виробників тютюнових виробів. Виробники сигарет впевнені, що раптові зміни до Податкового кодексу не приведуть ні до чого хорошого.

"В умовах низької купівельної спроможності подальше підвищення ставок стимулюватиме споживача переходити на більш дешеву нелегальну продукцію", – зазначає Генеральний директор Асоціації «Укртютюн» Валентина Хоменко.

Крім високих цін, такі зміни можуть посприяти і розвитку чорного ринку тютюнових виробів в Україні. За даними дослідження TNS України частка незаконної торгівлі тютюновими виробами за шість місяців 2018 року склала 3,5 відсотка від обсягу ринку (у порівнянні з 2,3 відсотка за 2017 рік) і має тенденцію до подальшого зростання.

Курцям доведеться віддавати за цигарки близько 1500-2000 гривень на місяць. Якщо уряд допрацює свою пропозицію і все-таки затвердить у Раді пропозицію підвищувати акцизи, зокрема з урахуванням інфляції, вартості у 100 гривень за пачку можна буде досягти вже у 2022 році.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Динозаври в Україні: історична знахідка на Київщині змінює уявлення про наші прадавні території
Розкриття таємниці 300-річної муміфікованої русалки: вчені встановили походження цієї таємничої істоти
Містечко турботи: історія створення в Україні унікального місця для українських пенсіонерів
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Колос»
Жертви в ім'я війни: як в рф мільярди доларів витрачаються на вбивства, коли могли б запобігти хвилі катастроф?
Жертви в ім'я війни: як в рф мільярди доларів витрачаються на вбивства, коли могли б запобігти хвилі катастроф?

Це стратегія, яка не тільки відволікає увагу від реальних проблем країни, але й…

Цікаві факти про блискавку: чи влучає громовиця двічі в одне місце і чому не варто стояти там, куди вона поцілила?
Читати більше