10 в’язниць з різних країн світу, які вас здивують

10 в’язниць з різних країн світу, які вас здивують
Поширити в соціальних мережах:

Дедалі більше людей опиняється за ґратами. За даними Інституту з питань кримінально-правової політики, в ув'язнених установах у всьому світі перебуває більше 10 мільйонів осіб.

У порівнянні з 2000 роком загальна кількість жінок, які відбувають покарання, зросла приблизно на 50%, а кількість чоловіків-в'язнів збільшилася приблизно на 18%. Але кількість ув’язнених значно відрізняється по всьому світу. Наприклад, у Сполучених Штатах є 698 ув'язнених на кожні 100 000 громадян, тоді як у Данії – 61. Про це пише Bored Panda.

Аранхуес, Іспанія.

Іспанська в'язниця в Аранхуесі дозволяє батькам і дітям залишатися у в'язницях, де відбувають покарання члени сім'ї. Завдяки персонажам Діснея на стінах, дитячій кімнаті та дитячому майданчику діти не усвідомлюють, що батько знаходиться за ґратами, що дозволяє не травмувати їх психіку.

Бастійська в’язниця, Норвегія.

Ця в’язниця знаходиться на острові. Вона організована як невелике поселення місцевої громади: близько 80 будівель, дорого, пляжні зони, культурний ландшафт, футбольне поле, сільськогосподарські угіддя й ліси. Окрім приміщень для ув’язнених, тут є магазин, бібліотека, інформаційний офіс, медичні послуги, церква, школа, державні соціальні служби, док та маяк з приміщеннями для пропуску на зустрічі та семінари. Тут ув'язнені, деякі з яких є вбивцями та насильниками, живуть в умовах, які критики називають занадто розкішними.

В'язниця Халдена.

В'язниця з максимальною безпекою в місті Галден, Норвегія. Вона складається з трьох основних частин і приймає ув’язнених з усього світу, але не має звичних засобів безпеки. Друга за величиною в'язниця в Норвегії була заснована у 2010 році з акцентом на реабілітацію; її дизайн імітує життя поза в'язницею. Серед інших заходів, спорт і музика доступні для ув'язнених, які взаємодіють з неозброєним персоналом, що створює відчуття спільності.

Пеналье де Сьюдад Барріос, Сьюдад Барріос, Сан-Мігель, Сальвадор.

Ці клітки мають лише 3,6 метри завширшки і 4,5 метри у висоту, але вони, як правило, заповнені більш ніж на 30 осіб. Спочатку клітки були побудовані таким чином, щоб служити 72-годинними камерами, але багато в'язнів залишаються у них більше року. Більшість часу в’язні витрачають на зшивання імпровізованих гамаків зі свого одягу, аби розміститися у клітці для ночівлі.

Лузіра, Уганда.

В'язні беруть на себе відповідальність за підтримання гармонії та функціональності будівель в’язниці, в яких вони живуть, а також за вирощування та збирання їжі, її приготування та розподіл у в'язниці. Навчання тут заохочується. Агресія серед ув'язнених є винятком, а не правилом. Рівень рецидивізму в Лузірі складає менше 30%, у порівнянні з 46% у Великобританії та 76% у Сполучених Штатах.

Громадянська в'язниця Гаїті.

Громадянська в'язниця Гаїті в приморському містечку Аркахай, завжди переповнена. У 2016 році 174 в'язні втекли під час масового заворушення, у якому загинув один правоохоронець, а інші постраждали.

Жіноча в’язниця Сан-Дієго, Колумбія.

Ув'язнені в жіночій в'язниці Сан-Дієго в Картахені щоночі відчувають смак свободи, коли вони перетворюються на кухарів та офіціантів у "Інтерно", ресторані, відкритому у одному з внутрішніх дворів будівлі. 25 з майже 180 ув'язнених, які відбувають покарання тут, були обрані у рамках програми, спрямованої на те, щоб допомогти жінкам наприкінці терміну повернутися до суспільства.

Маула в Лілонгве, Малаві.

Ця в’язниця переповнена – в 2015 році майже 200 чоловік були втиснуті в одну камеру розраховану на 60-людей. Тут ув'язнені повинні ділити один туалет на 120 чоловік і один кран на 900 чоловік. Ув'язнених годують лише раз на день, через невеликий бюджет малавійського уряду.

Ономічі, Японія.

В'язниці для літніх людей стають все більш поширеними в Японії, оскільки країна продовжує старіти. В'язниця "Ономічі" приймає дедалі старіше населення. Ув'язнені мають доступ до поручнів, їх годують м'якою їжею. А вільний час вони витрачають на в’язання та шиття.

Кесон-Сіті, Філіппіни.

Всередині в'язниці Кесон-Сіті в столиці Філіппін – Манілі – існує невпинна та постійна боротьба за простір, воду та їжу в жахливих умовах. 160-200 ув'язнених, набитих у камеру, розраховану на 20 осіб, чоловіки по черзі сплять на тріснутій цементній підлозі під відкритим небом.

Більше цікавого читайте на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 


Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Читати більше