10 цікавих задач на логіку

10 цікавих задач на логіку
Поширити в соціальних мережах:

Жувальна гумка для мозоку

Нині похід на співбесіду можна порівняти з прогулянкою по мінному полю: питання  «Ким ви бачите себе через 10 років?» можна почути дуже рідко. Тепер вас можуть здивувати задачею на логіку або питанням, яке перевірить ерудицію.

Фото: freepik.com

Моду на логічні завдання для майбутніх працівників започаткував Стів Джобс. Компанії Google і Tesla також перевіряють кмітливість потенційних колег.

Для того, щоб ви були підготовленими до будь-якої ситуації, ми пропонуємо вирішити 10 цікавих задач на логіку.

Але не поспішайте гортати сторінку вниз читати і відповіді — спочатку подумайте!

 

В середньовічних замках всі гвинтові сходи побудовані таким чином, що під час підйому людина йде за стрілкою годинника, а коли вниз — то рухається проти годинникової стрілки. Чому так?

Фото: unsplash.com

Відповідь: Гвинтові сходи будували так для ефективної оборони: більшість людей  правші. Дуже незручно використовувати зброю, коли під час підйому твоя права рука залишається позаду. Тим, хто оборонявся згори, було зручніше атакувати правою рукою.

 

За легендою, в скрутні часи компанії Apple, Стів Джобс особисто проводив співбесіди. Він показував претендентам папірець з літерами і запитував, яка літера наступна. При цьому відповідь «Е» — неправильна.

Відповідь: Це літера «F». Все дуже просто: нижня риска на малюнку вже є, тож для того, щоб алфавіт склався, потрібно до «_» домалювати «F».

 

Посеред пустелі лежить мертвий чоловік з рюкзаком. Він помер через цей рюкзак, але і без нього б теж помер. Що в рюкзаку?

Фото: unsplash.com

Відповідь: Це парашутний рюкзак. Чоловік помер, бо парашут не розкрився. Але і без парашута він би теж помер.

 

Скільки смартфонів можна заряджати одночасно?

Відповідь: Один подовжувач має лише 1 розетку — його використовувати немає сенсу. Другий подовжувач має відрізаний провід, а в третього його взагалі немає. Залишається 3 подовжувачі з 13 розетками, одна з них — лише з одним отвором для виделки. Ще 2 отвори будуть зайняті підключеними подовжувачами. Таким чином, залишається 11 вільних розеток і 1 USB-отвір. Тож, можна заряджати 11 смартфонів.

 

У п’ятницю зранку до дідуся прийшов листоноша. Він зазирнув у віконце та побачив, що сталось вбивство. Листоноша покликав детектива, і той знайшов біля будинку 2 пляшки ще теплого молока, одну пляшку з холодним молоком та газету за вівторок. Детектив дійшов до висновку, що вбивця — листоноша. Чому?

Відповідь: Логічно, що листоноша і був вбивцею. Тільки він міг знати, що в середу та четвер читати газети дідусь вже не зможе.

 

Злодій, переховуючись від переслідування, заховався в лікарні. Міліціонер зайшов в лікарню та відразу зрозумів, хто справжній лікар, а хто — ні. Хто з лікарів злодій?

Відповідь: Навіщо окулісту стетоскоп? А молоточок в кишені? Хоча злодій і здогадався одягнути халат, він обрав неправильні інструменти.

 

Баки для палива загальновідомих «шатлів» пофарбували в білий колір тільки для двох перших польотів. Далі було вирішено цього не робити. Чому?

Фото: freepik.com

Відповідь: Для того, щоб знизити вагу. Фарба, якою покривають паливні баки, важить 270 кілограмів!

 

Всередині пляшки є копійка. Розбити пляшку не можна, витягнути пробку теж. Як дістати копійку?

Фото: unsplash.com

Відповідь: Можна вдавити пробку у пляшку, а потім витрусити копійку.

 

Уважно подивіться на картинку: хлопці вирішили влаштувати кемпінг. А тепер дайте відповіді на запитання: Скільки хлопців у таборі? На чому вони приїхали? Чи далеко хлопці від поселення?

Відповідь:

Скільки хлопців у таборі? 4 хлопці: на підстилці лежить 4 ложки і 4 тарілки. В графіку чергувань числа стоять біля 4 різних рядків з іменами.

На чому вони приїхали? На човні. Біля дерева стоять весла.

Чи далеко хлопці від поселення? Ні. Десь недалеко є село, інакше б на зображенні не було курки.

 

Позавчора Васі було 17 років. В наступному році Васі виповниться 20. Як таке можливо?

Фото: freepik.com

Відповідь: Це можливо, якщо сьогодні 1 січня, а день народження у Васі 31 грудня. Так, 30 грудня йому було 17, 31 грудня виповнилось 18. В цьому році йому буде 19, а в наступному - 20. Все просто!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше