Журналіст програми "Люстратор 7.62" здобув перемогу у конкурсі "Честь професії"

Люстратор 7.62. Прокляття системи
Журналіст програми "Люстратор 7.62" здобув перемогу у конкурсі "Честь професії"
Поширити в соціальних мережах:

Найкращим журналістським розслідуванням визнано матеріал журналіста програми "Люстратор 7.62" Володимира Тимофійчука - "Винний без вини?! Як судять неповнолітніх".

19 травня відбулось урочисте нагородження переможців VIIІ конкурсу професійної журналістики "Честь професії". Цього року на конкурс було подано 482 журналістські матеріали. Зокрема, до номінації "Краще журналістське розслідування" було подано понад 60-ти робіт, а до п'ятірки найкращих увійшли дві роботи журналістів каналу "2+2" - розслідування Володимира Тимофійчука "Винний без вини?! Як судять неповнолітніх" ("Люстратор") та "Як в Україні організована контрабанда сигарет?" автора Євгена Плінського ("Секретні матеріали").

 

Власне журналістське розслідування Володимира Тимофійчука, яке він провів у травні 2016 року було присвячене справі черкаського школяра, якого несправедливо обвинувачували у вбивстві однолітка. У першому сюжеті були оприлюднені факти та відверті зізнання слідчого про фабрикацію справи за наказами прокурорів. Згодом, оприлюднений матеріал став підставою для звільнення школяра із СІЗО й подальшого розгляду справи щодо неправомірних дій правоохоронців

 

Критеріями визначення переможної роботи у номінації "Краще журналістське розслідування" стали: значущість піднятого питання/проблеми, зміна відношення людей до теми/результативність, глибина доказової бази/аргументованість, виявлення нових фактів, виявлення причин, мотивів, зацікавленості.

 

Переглянути сюжет можна за посиланням

 

Нагадаємо, премія "Честь професії" – це національний щорічний конкурс професійної журналістики, який всьоме поспіль проводять Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) та Українська асоціація медіа бізнесу (УАМБ).

 

Оновлена програма "Люстратор 7.62. Прокляття системи" виходить кожної суботи на телеканалі "2+2" о 13:30

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше