Про мужню оборону Савур-Могили дивіться в програмі "Хоробрі серця" на 2+2

Хоробрі серця
Про мужню оборону Савур-Могили дивіться в програмі "Хоробрі серця" на 2+2
Поширити в соціальних мережах:

У неділю, 22.05.2016, телеканал 2+2 покаже випуск Хоробрі серця, присвячений захисникам Савур-Могили.

Стратегічна височина Савур-Могила в Шахтарському районі Донецької області бачила багато крові. В часи Другої світової тут полягло більше 23 тисяч радянських воїнів. На честь загиблих на кургані був встановлений 36-метровий пам'ятник, до якого щороку приїздили із квітами діти та дорослі. У мирний час в Україні ніхто і гадки не мав, що війна знову прийде на Савур-Могилу, а кам'яні воїни будуть захищати наших хлопців від ворога.

Важливість височини пов'язана з тим, що вона підноситься над прилеглими степовими просторами, дозволяючи контролювати велику ділянку кордону України з Росією. З вершини кургану територія навкруги в 30-40 кілометрів проглядається як на долоні.

Бої за Савур-Могилу між українською армією і проросійськими терористичними угрупованнями тривали впродовж літа 2014 року. За цей час вона неодноразово переходила з рук у руки. 8 серпня наші бійці остаточно закріпилися на височині. Проте, утримати висоту було вкрай складно. Під атакою танків і градів, під артилерійськими і мінометними обстрілами українські захисники боронили висоту більше двох тижнів. Це було справжнє пекло. Захисники кургану перебували в повній ізоляції — до найближчого українського підрозділу було 40 кілометрів. 24 серпня 2014 року лише після остаточного наказу Генштабу останні бійці залишили Савур-Могилу. До того часу стало ясно, що височина знаходиться в щільному кільці.

Штурм та оборона Савур-Могили - це одна з найбільш відчайдушних військових операцій, яку провели збройні сили України, яскравий приклад справжньої військової гідності українських воїнів.

Про неймовірну мужність і витримку бійців української армії, які під щільним вогнем тримали Савур-Могилу, дивіться у неділю о 15:00 у програмі "Хоробрі серця" на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС

Про зруйновану Каховську ГЕС, яка утримувала одне з найбільших водосховищ Європи…

Загадкове зникнення екіпажу судна «Марія Целеста» понад століття тому: нова теорія розвитку подій
Читати більше