Ольга Матешко: "Цікава роль – чим не привід для трансатлантичного перельоту"

Гвардія-2
Ольга Матешко:
Поширити в соціальних мережах:

Заслужена артистка України в ексклюзивному інтерв'ю для Високого Замку розповіла про свою героїню у фільмі

У продовженні військово-патріотичної драми про перших добровольців, які вступили до лав Нацгвардії, глядачі побачать також і Ольгу Матешко, культову актрису театру та кіно, мати режисера Олександра Ітигілова-молодшого.

"Моя героїня – вихователька в дитячому будинку на території, яку захопили бойовики. Вона – саме уособлення турботи про дітей, віддана своїм вихованцям. І ось на її очах світ цих і так уже знедолених діток руйнується ще більше. У містечку починається безлад. І, щоб врятувати дітей, їй доведеться зробити нелегкий вибір", – ділиться артистка.

На зйомки "Гвардії" Ольга Миколаївна прилетіла просто з США, де живе з середини 90-х років. "Взяти участь у зйомках мені запропонував режисер фільму Олексій Шапарєв ще рік тому. На той момент сценарію я не читала, але відразу погодилась, бо є таке поняття, як "довіра до режисера", – розповідає Ольга Матешко. – Олексієві я довіряю. Він хороший і як людина, і як професіонал, з ним чудово працюється. Олексій взагалі дуже уважно ставиться до акторів, які у нього працюють. Такі дрібнички, знаєте, створюють дуже довірливу атмосферу у кадрі. На зйомки я справді прилетіла зі Сполучених Штатів. Але ж хіба можна знайти кращий привід для трансатлантичного перельоту, ніж цікава роль".

Славу Ольга Матешко здобула завдяки участі у фільмі Леоніда Бикова "В бій ідуть лише "старики", де вона зіграла Зою, пілота нічного бомбардувальника. Багато років потому артистка знову на знімальному майданчику разом з один із колег по легендарній стрічці, Вано Янтбелідзе. "Було дуже приємно зустрітися із Вано. Він – втілення грузинського характеру, яскравого гумору, харизми, гостинності. Я ніколи не забуду того блискучого акторського складу, який був зібраний для цього фільму. Найсумніше – більшості з них вже немає. Але моя повага до акторів "В бій ідуть лише "старики" безмежна, – каже Ольга Матешко, та пригадує: – Леонід Федорович Биков був чудовою людиною, справжнім майстром своєї справи, ненав'язливим, уважним, дуже добре розумів акторів. З Леонідом Федоровичем було легко. Мабуть, тому й знімалося легко, іноді з двох дублів. Скільки б разів я не переглядала цю стрічку (а разів 50 це було точно), щоразу переживаю кожен кадр. Це і є справжнє кіно.  Коли фільм вийшов, ми дуже багато з ним їздили країною. І я не знаю іншої картини, яку б так тепло сприймали глядачі".

"Найважче, найскладніше в акторському житті – чекати на роль. Нічого немає для актора важчого, ніж очікування пропозиції. Ніякі складнощі на знімальному майданчику, ніякі трюки з цим не зрівняються. Не працювати – це справжнє випробування", – переконана артистка.

Прем'єра першої частини "Гвардії" відбулась на каналі 2+2 23-го травня 2015 року. На сьогодні "Гвардія" є найбільш рейтинговим серіалом 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Читати більше