Олексій Шапарєв про "Гвардію-2": "Це вже зовсім інша історія"

Гвардія-2
Олексій Шапарєв про "Гвардію-2": "Це вже зовсім інша історія"
Поширити в соціальних мережах:

Продовження гучної військової драми про перших добровольців, які вступили до лав Нацгвардії та вирушили на передову, очікується цього року на 2+2.

Таке кіно, як "Гвардія", засноване на реальних подіях, які сколихнули нашу країну кілька років тому. Цього разу творці обіцяють, що у основу покладено правдиву історію, про яку мало хто знає. "Це вже зовсім інша історія. Ми побачимо наших героїв, які подорослішали – в плані професії. Для них війна – вже не той перший добровольчий порив, тут вони представлені вже більше-менш професіоналами. Воювати вони будуть також з дуже серйозними професіоналами з того боку, – трохи піднімає завісу таємниці над сюжетом режисер картини Олексій Шапарєв. – Після всіх подій, пов'язаних з Іловайським котлом, однією з досить зрозумілих версій була історія, яку ми зараз знімаємо".

Звичайно, жодна робота не обходиться без критики, особливо, якщо вона торкається настільки серйозної теми. Олексій Шапарєв розповідає: до критики він ставиться спокійно. "Критики, звичайно, було багато. Я товаришую з досвідченими солдатами, які воювали ще в Афгані. Звичайно, для них це було трохи смішно. Але потім вони визнали, що правда "Гвардії" у тому, що люди прийшли на війну з мирного життя. А як може людина, яка була хіміком-лаборантом, одразу взяти гвинтівку та чітко робити все, як треба? Тому вони потім сказали: "Знаєш, все ж таки ви правильно зробили, – каже режисер. – Я з самого початку хотів, щоб цей фільм був не схожий ні на що. Ми з Анатолієм Олександровичем Химичем домовились знімати "під документальне кіно" – наче хтось дивиться на все, що відбувається, збоку, щоб була трохи нервова камера. Тому ми навмисне робили бруднувате зображення, намагалися не прикрашати його. Але цього разу все буде трохи інакше".

У продовженні "Гвардії" глядачі побачать вже знайомі обличчя: Олексія Горбунова у ролі "Діда", Дмитра Ступку (одеський студент "Дюк"), Ахтема Сейтаблаєва (виконавець ролі "Татарина") та інших, а також новоприбулого Олексія Тритоненка, який гратиме нового комбата.

"Було дуже важко знайти Борю та "польку". Я довго думав, приходили різні дівчата, але мені хотілося, щоб вона була така… крихітна. Знаєте, коли йде війна, і поруч з величезними широкоплечими дядьками дівчинка бігає. Потім я згадав про Віку Токманенко. Дивлюся – грає добре. Вірніше, не грає: я не люблю, коли актори грають. Люблю, коли вони органічні. Тому не люблю влаштовувати кастинги. Намагаюсь спочатку подивитися на актора в інших роботах і потім запрошувати для розмови",ділиться Олексій Шапарєв у своєму інтерв'ю для МедіаНяні.        

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Читати більше