Дмитро Ступка готовий заради ролі набивати синці

Гвардія-2
Дмитро Ступка готовий заради ролі набивати синці
Поширити в соціальних мережах:

Виконавець ролі "Дюка" у стрічці "Гвардія 2" розповів про складнощі та ризик на знімальному майданчику.

"Гвардія 2" – двосерійна військово-патріотична драма від телеканалу 2+2. Герої стрічки – добровольці, що прийшли на фронт після Майдану, стали справжніми бійцями та на власному досвіді дізнались, що таке війна. Головні ролі виконали Олексій Горбунов, Дмитро Ступка, Ахтем Сеїтаблаєв, Олексій Тритенко, Римма Зюбіна, Вано Янтбелідзе, Денис Мартинов, Анна Топчій, Сергій Романюк, Ольга Матешко та Дмитро Тубольцев (який безпосередньо сам брав участь у АТО). Разом з професійними акторами у зйомках взяли участь 60 військових Національної гвардії.

Про роботу над фільмом, травми та жертви заради кіно розповів виконавець однієї з головних ролей Дмитро Ступка у відвертому інтерв’ю для "Фактів".

─ Як змінився ваш герой, колишній студент-майдановець?

Якщо у першій частині він був молодим та зеленим, то зараз це професійний боєць. Разом із розвідгрупою він побував у самому пеклі, пройшов полон. Мій герой став спокійніше, більш поміркованим. Змінився також мій підхід до ролі, він став більш усвідомленим. Дорослішаю. Напевно, на мене так впливає народження доньки.

─ Ви чимось схожі зі своїм персонажем?

В юнацтві я захоплювався хіп-хопом. Вільний час проводив на Майдані, де ми збирались з друзями, писали пісні. У бійку ніколи першим не ліз та не чіплявся ні до кого, але міг за себе постояти. Були ситуації, коли доводилось захищати дівчат. Найбільше мене дратує несправедливість. У цьому ми з "Дюком" схожі. Я, так само як і він, здатен на відчайдушні вчинки.

─ Зі зброєю вмієте поводитись?

Раніше не доводилося тримати в руках, тільки під час зйомок. Можу хіба що постріляти у тирі. Щоб на екрані все виглядало реалістичним, ще у першій "Гвардії" мене вчив колега Діма Тубольцев. Це стосувалось не тільки зброї. Він розповідав все про психології фронтовиків – про їхні звички, манери, реакції. До деяких сцен готувались разом з інструкторами. Я не фанат зброї та не колекціоную її. Щоправда, у мене є дуже гарний ніж з дамаської криці – отримав колись у подарунок.

─ У фільмі багато вибухів, стрільби. Доводилось ризикувати?

У одній з моїх сцен герой спостерігає за терористом, будучи підвішеним до стелі, але стеля провалюється та "Дюк" падає. Ми довго обговорювали цей епізод, думали, як мене закріпити, але не домовились про момент спуску. Ось я вишу під стелею, йдуть зйомки, і в найнеочікуваніший момент мене різко опускають. Впав я дуже натурально. Синець був величезним. Кілька днів ходив із ним, але це навіть дуже підходило під мій грим.

Під час зйомок першої частини ми натерпілись ще більше: спочатку взимку, у страшенний холод, у полі. На нас були бронежилети вагою у 20 кг кожний, каска, автомат. Доводилося бігти в гору, де трава по коліно вкрита снігом. Це було важко, справжні польові умови. Коли згадую, й досі мурашки по шкірі біжать. Хоча я спокійно до цього ставлюсь та готовий на будь-що заради ролі. Погладшати на 40 кілограмів – нема питань. Тільки скажіть, як мені їх набрати.

─ Вже намагались?

Їм все підряд, але все одно не гладшаю. Вечеряю перед сном, їм бургери, піцу. З моїм ритмом життя та відсутністю режиму сну та харчування всі калорії спалюються. Якщо хто-небудь дасть рецепт, як набрати кілька кілограмів, буду дуже вдячним.

Прем’єра військово-патріотичної драми "Гвардія-2" відбудеться на телеканалі 2+2 у День захисника України, у суботу, 14 жовтня о 20:20.

Нагадаємо, що Дмитро Ступка відвідав допрем’єрний показ кінострічки. Переглянути світлини заходу можна на офіційній сторінці 2+2 у Facebook.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Читати більше