ЗСУ готується знищувати ворога «Трембітами»: українські волонтери розробили нову малу крилату ракету

Гроші
ЗСУ готується знищувати ворога «Трембітами»: українські волонтери розробили нову малу крилату ракету
Поширити в соціальних мережах:

Вона розганяється до 400 км/год, максимальна висота польоту – до 2000 метрів…

«Трембіта» – не лише назва карпатського духового інструменту, а й нова народна ракета, яку розробили українські волонтери. Вона розганяється до 400 км/год, максимальна висота польоту – 2000 метрів. Вогневі позиції з нею можна облаштовувати за 10-15 км. від лінії фронту. Дальність запуску - 100-140 км.

«Достатня глибина, щоб знаходити цікаві цілі», - каже учасник команди розробників, голова ГО «Відсіч» Сергій Бірюков.

Конструктори поставили собі завдання розробити малу крилату ракету з повітряно-реактивним двигуном, створеним за принципом німецьких аналогів «Фау-1», часів Другої світової. З такими параметрами, авжеж, ракета стане легкою ціллю для ворожих систем ППО. Однак цього розробники й хотіли досягти:

«Ми хочемо, щоб нашу ракету збивали, оскільки вона порівняно дешевша у виробництві і таким чином набагато вигідніша для української сторони. Росіяни виснажуватимуть свою систему ППО, збиваючи нашу дешеву «Трембіту» своїми дорогими зенітними ракетами».

Незважаючи на прогнозовану ефективність, ракета досить проста у виконанні – виробництво планують розгорнути по всій Україні, буквально в гаражних умовах, що не дозволить Росії знищити єдиний конвеєр ракетними ударами. Всі характеристики поки що тримаються в секреті, але відомо про додаткові властивості «Трембіти», які допоможуть ефективніше впливати на ППО супротивника.

«Вони не можуть її не помітити – має великий тепловий слід. А якщо встановлювати деякі засоби, які збільшують відбивну поверхню, то росіяни бачитимуть цю ракету, як пріоритетну ціль, наприклад, як літак і не можуть її не збивати», - поділився Сергій Бірюков.

Нові українські ракети «Трембіти» можуть з'явитися на озброєнні ЗСУ на фронті вже цього літа. Яка методика їх використання? Скільки штук за місяць планують випускати розробники? Які навички потрібні для використання «Трембіти» та як відбувається її запуск? Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше