Ващук, Сирота, Алієв, Безсонов: зірки українського футболу, змінивши м'яч на зброю, а форму на бронежилет, стали на захист України

Гроші
Ващук, Сирота, Алієв, Безсонов: зірки українського футболу, змінивши м'яч на зброю, а форму на бронежилет, стали на захист України
Поширити в соціальних мережах:

Деякі з них були на передовій та отримали поранення…

У них було все: успішна кар'єра, гроші, слава та популярність. Але з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну вони стали на захист країни поряд із військовими. Легенди не лише українського, а й світового футболу, яким аплодували десятки тисяч фанатів на стадіонах та мільйони вболівальників біля екранів телевізорів, змінили м'яч на зброю, а форму на бронежилети.

Наприклад, екс-гравець київського «Динамо» та збірної України, який на дуже високому рівні грав у «Лізі чемпіонів» Владислав Ващук несе службу у лавах національної гвардії, у бригаді наступу «Буревій».

Чимало вихідців зі столичного футбольного клубу зараз служать і в найгарячіших точках фронту. Один із таких український воротар «Дніпра» та «Вереса», майстер спорту України 1995 року Святослав Сирота, який провів на передовій близько двох місяців. Проте зараз перебуває у шпиталі після тяжкого поранення. Екс-воротар зізнається, що як тільки йому дозволять, повернеться у стрій.

Допомагає країні у лавах київської ТРО й колишній футболіст Олександр Алієв. Він народився в російському Хабаровську і провів там більшу частину дитинства, кілька років навіть грав у місцевому чемпіонаті. За поребриком у нього залишилися батьки та рідні, але з початком повномасштабного вторгнення росії, Олександр розірвав з ними усі зв'язки.

Також службу у лавах територіальної оборони несе і футбольна легенда «Динамо» часів СРСР 64-річний Володимир Безсонов. Незважаючи на поважний вік, екс-футболіст і футбольний тренер впевнено тримає зброю в руках.

Окрім футболістів захищати свою Батьківщину від окупантів вирушили й десятки українських арбітрів.

«Я знаю, що одна людина, яка була в арбітражі, навіть була на Азовсталі з морпіхами», - розповів спортивний журналіст Роман Бебеха.

Неважливо, хто ти – зірка спорту чи естради, співробітник клінінгу чи працівник заводу, військовий чи бізнесмен – важливо тільки те, що ти робиш для перемоги України. Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Її малював Шевченко: радянська влада поховала на дні Каховської ГЕС старовинну козацьку Покровську церкву
Гігантський «шаблезубий» лосось, який досягав 2,7 метрів в довжину, насправді мав не ікла, а бивні
Гігантський «шаблезубий» лосось, який досягав 2,7 метрів в довжину, насправді мав не ікла, а бивні

Нові дослідження вчених змінює уявлення про цю доісторичну рибу…

На війні всі методи гарні: рф вдається до магії, аби поширити дезінформацію та розхитати психіку росіян
«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
Читати більше