Історія військового кухаря Романа Гордійка…
Роман зараз працює кухарем в одному із підрозділів держприкордонслужби. В армію потрапив на початку великої війни. Разом із дружиною вони жили і працювали за кордоном, але коли почалося повномасштабне російське вторгнення, чоловік відразу ж вирушив до військкомату.
«Сім'я не знала, що я добровільно пішов. Вони думали, що, як і всім, дали мені повістку. Досі сім'я не знала, але мабуть настав час», - каже військовослужбовець держприкордонслужби Роман Гордійко.
Навчання Роман проходив на Закарпатті та на Житомирщині, потім висунулися на схід. Загарбники штурмували позиції українських захисників кілька разів на день. Обстріли припинялися лише з метою перезаряджання.
Згодом Роман повернувся до своєї професії кухаря, але тепер уже військового. На фронті кулінарам доводилося готувати, не випускаючи з рук автомата, адже росіяни – противник підступний. Але на війні були й світлі моменти між боями. Які – дивіться у сюжеті:
Читай також: