Крейсер «Москва» та фрегат «Адмірал Макаров»: таких грандіозних втрат флоту і флотилії в сучасній історії не було жодного разу

Гроші
Крейсер «Москва» та фрегат «Адмірал Макаров»: таких грандіозних втрат флоту і флотилії в сучасній історії не було жодного разу
Поширити в соціальних мережах:

Хто винуватець - надводні дрони-камікадзе чи «бойові комарі»?

Днями з самого ранку в севастопольській бухті тимчасово окупованого Криму були чутні вибухи. Місцеві ж одразу почали публікувати відео того, що сталося. Після кількох вибухів окупаційна влада міста перекрила переправу між північною та південною частинами Севастополя та вимкнули всі камери відеоспостереження в місті. Також офіційно заявили про те, що чорноморський флот рф відбивав атаку безпілотників.   

В атаці безпілотників росія одразу звинуватила Україну та назвала це терактом із залученням британських спеціалістів. Українська сторона в свою чергу не підтверджує своєї участі, але наводять різні версії, що ж могло трапитися.

«Поки що офіційного підтвердження немає, але є розуміння, що при такій боязні «бойових комарів» і використанні проти них агресивної системи ППО може бути абсолютно зворотна реакція. Тому, коли комарів б’ють з С-300, наприклад, то ці ракети мають дуже велику силу та руйнують те, що насправді є винуватцем у створенні цієї ситуації», - зазначає керівник пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

«Бойові комарі», за версією росіян, – це серйозна зброя України. Так, нещодавно на засіданні ООН постійний представник росії Василь Небензя заявив, що російські війська знайшли безпілотники, що обладнані ємностями, котрі можуть використовуватися для розпилення біоагентів.

Чи «бойові комарі» були задіяні у пошкодженні одразу кількох кораблів чорноморського флоту поки незрозуміло, але головне, що ці судна таки пошкоджені. Хоча офіційно міноборони рф підтверджує лише незначні ушкодження і лише одного корабля – 50-річного «Івана Голубця».

Що стосується судна «Адмірал Макаров», то поки інформації обмаль. Відомо, що цей фрегат здійснював обстріли території України крилатими ракетами «Калібр». Влітку росія нанесла ними удари по Вінниці, де загинули діти.

Якщо цей фрегат справді пошкоджено, то це означає, що фактично росія втратила точно такий же за рівнем вагомості корабель, яким був ракетний крейсер «Москва». І на сьогодні рф не може будувати ракетні крейсери. Важливо, що саме «Адмірал Макаров» став передовим кораблем у ворожому флоті після того, як ЗСУ ліквідували крейсера «Москву». Експерти твердять, що таких грандіозних втрат флоту і флотилії в сучасній історії не було жодного разу. Про це та більше дивися у сюжеті програми «Гроші»

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше