Бунт на рельсах: чому жителі Троєщини лягли під електричку?

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

Останнім часом поїздка з лівого берега для пасажирів перетворилась на "ігри на виживання". Люди у прямому сенсі слова чіплялися за вагони чи стрибали на дахи, іншого способу влізти у вагон не було.

Залізнична платформа Троєщина зранку нагадує поле бою. Люди чіпляються за вагони, блокують колію, а найбільші відчайдухи – лягають під потяг. Вже кілька годин люди не можуть утовпитись у міську електричку.

Это протест против недостаточного количества вагонов.

Киянка Марина – одна з сотень пасажирів, яка сьогодні спізнилася на роботу. Каже – насточортіло! Електрички постійно запізнюються, інколи взагалі не приходять, вагонів не вистачає. І про це не раз особисто писала чиновникам.

Я каждый день наблюдаю, как подростки, мужчины помоложе, они вылазят на фонари и пытаюстся уехать в сторону Петровки, а где-то 20% людей остаются на станции, потому что не влазят в этот вагон.

Марина, жителька м.Київ

Але на скарги людей ні у Київпастрансі, ні в Укрзалізниці, ні у Київській державній адміністрації – не реагують.

Им грубо говоря, насрать! Каждый божий день такая фигня. Каждый божий день!

Віталій, контролер

Співробітники станції «Троєщина» навіть не намагаються захистити свого роботодавця. Розуміють, сьогодні людям увірвався терпець.

Не було однієї електрички. Потім прийшла на 8:08. Чотири вагони було. Люди не помістилися. Люди не помістилися і люди почали протестувать.

Наталя, контролер

За годину електричка таки виїхала. Люди домоглися свого. Додатково пустили чотири потяги. Пасажирів вивезли. А розібратися у всіх подробицях інциденту сюди приїхала поліція. Правоохоронці не багатослівні. Лише кажуть, їх викликали, бо кияни блокували потяги.

Більше подробиць ДЖЕДАІ намагалися почути від представників Київпастрансу. Однак... намагання додзвонитися у Київпастранс і на робочий, і на особистий номер, не дають результату.

Згодом на їхній фейсбук сторінці таки з’явилося офіційне повідомлення. Чиновники бідкаються, – затримка електричок не з їхньою вини. Мовляв, цим вагонам майже пів століття. Їх зараз ремонтують, тому і випускають не у повному складі.

Пасажирів така відписка обурює. Попри підвищення оплати за проїзд, у ремонті щодня перебуває чи не половина електричок. А керівництво Київпастрансу про це нерідко навіть не інформує, змушуючи киян стовбичити на платформах годинами.

Більше дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше