Як не стати жертвою автомобільних шахраїв – поради експерта

ДЖЕДАІ
Як не стати жертвою автомобільних шахраїв – поради експерта
Поширити в соціальних мережах:

Журналіст програми ДжеДАЇ поділився з глядачами порадами, як не стати жертвою шахраїв при купівлі машини "з рук".

Автомобільний експерт та журналіст програми "ДжеДАІ" на телеканалі 2+2 Богдан Лазука завітав у студію «Сніданку з 1+1» та поділився з глядачами порадами, як не стати жертвою шахраїв при купівлі машини "з рук".

1. Плануючи купити вживане авто, запасіться терпінням та часом, аби ретельно перевірити машину та її власника. Краще мати в запасі на цей процес місяць або два. Не піддавайтеся на тиск продавців, які намагатимуться вмовити вас оформити покупку якомога швидше. Скоріш за все такий поспіх є ознакою шахрайства.

2. Ніколи не погоджуйтесь купувати автомобіль за довіреністю, лише у безпосереднього власника за документами. Адже в Україні довіреність на продаж можна скасувати так само швидко, як і видати, а в такому разі ваша угода про купівлю буде анульована, і ви зможете залишитися і без автомобіля, і без грошей.

3. Обов’язково перевірте, чи не потрапляла машина в аварії. Це можна зробити за допомогою товщиноміра фарби. Але, якщо ви ніколи цього не робили, краще заплатіть 300-400 гривень автослюсарю СТО, який точно зможе вам сказати, чи була ця машина бита. Якщо такі пошкодження виявляться, ви можете абсолютно впевнено вимагати знижку або продовжити пошуки авто в кращому стані.

4. Не погоджуйтесь оформлювати покупку авто на місці. Це варто робити у Головному сервісному центрі МВС України. Там спеціаліст перед оформленням договору купівлі-продажу має зробити спеціальну експертизу та перевірити, чи не знаходиться автомобіль в розшуку, кому він належить, чи потрапляв у аварії та іншу важливу інформацію. Також там авто повністю переоформлять та видадуть новий технічний паспорт на ім’я нового власника.

5. Якщо ви погано розбираєтеся в автомобілях та поки не маєте досвіду, краще візьміть з собою на зустріч із продавцем досвідченого знайомого, який вам допоможе виявити недоліки, що непомітні неозброєним оком. Особливо це стосується дівчат, адже шахраї, вважаючи їх менш компетентними в автомобілях, намагаються надурити ще більше.

Нагадаємо, окрім актуальних автомобільних новин, найважливіші події дня - техногенні катастрофи, кричущі кримінальні розбірки, неймовірні дорожні пригоди та відео, які шокують світ – чекають на глядачів у програмі «ДжеДАІ» з понеділка по п'ятницю о 18:40 на телеканалі 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше