Умови автострахування незабаром зміняться

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

Отримали мікроскопічні виплати від страхової? Взагалі не отримали не копійки?! Нарешті є шанс взагалі забути про ці, здавалося б вічні теми розмов автовласників. Вся справа в новому законопроекті, який от-от приймуть.

Компенсації страхової компанії у разі ДТП найчастіше не вистачає на ремонт авто. Аргументи страхової – деталі вашого авто надто зношені. Найгірша ситуація, коли ваша страхова стає банкротом, у такому випадку чекати на виплату компенсації можна кілька років.

У Верховній Раді лежить законопроект, що може змінити ситуацію. Із новим Законом платити гроші за ремонт авто зі своєї кишені не доведеться – обіцяють чиновники. До того ж, кожна страхова компанія тепер враховуватиме вартість ПДВ.

І найцікавіше: суми виплат значно зростуть. За пошкодження авто – до 8 мільйонів гривень. А за життя та здоров’я – до 20 мільйонів гривень.

Втім, такі суттєві виплати вплинуть і на ціну автоцивілки. Після прийняття Закону, вартість полісу буде визначати кожна страхова компанія окремо.

Владні обіцянки: українським військовим мають збільшити пенсії

У законопроекті також вирішили ввести штрафні санкції для самих страховиків. Якщо протягом 15 днів після аварії компанія не відшкодувала клієнту гроші, отримає штраф у 20% від цієї суми. Посиляться санкції для водіїв, що їздять без страховки. Після запровадження фотофіксації, їм, окрім штрафу за порушення ПДР, приходитиме ще й штраф за відсутність поліса – 1700 гривень.

Ці нововведення можуть почати діяти вже незабаром. Автори проекту сподіваються, що Парламент розгляне його вже цього літа.

Більше новин дивіться у ДжеДАІ на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше