Україна без ДАІшників: хто і як пильнуватиме порядок на дорогах?

ДЖЕДАІ
Україна без ДАІшників: хто і як пильнуватиме порядок на дорогах?
Поширити в соціальних мережах:

ДАІ та МРЕВ - ліквідують. У МВС оголосили про початок реформи автоінспекції.

ДАІ ліквідовують і цього разу обіцяють - назавжди. МВС замінить державтоінспекцію патрульною поліцією. Від сьогодні і аж до шостого лютого триватиме набір претендентів на службу в новий підрозділ у столиці.

Які вимоги до претендентів, скільки платитимуть новим правоохоронцям за виконання нових обов'язків та коли авто-поліція з'явиться по всій Україні?

"Ми оголошуємо нашу першу, але не єдину реформу в системі міліції!". З такими словами перший радник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе відкриває набір у столичний департамент нової патрульної служби. Кандидатів шукають із сьогоднішнього дня. Від себе Згуладзе, жартома, додає вимоги до кандидатів: "Кого ми шукаємо? Жінок і чоловіків, побільше жінок, будь-ласка".

Набір у лави правоохоронців сьогодні зранку на своїй сторінці у фейсбук оголосив і сам міністр Арсен Аваков:

"Конкурсний відбір, навчання, тести і в переддень літа матимемо в Києві нову патрульну поліцію.

ДАІ буде ліквідовано. Частину їхніх функцій візьме на себе патрульна поліція. МРЕВ у їхньому нинішньому вигляді буде ліквідовано - буде нова система".

Тож до нової вже Поліції набирають людей від 21-го до 35-ти років. Із необхідного - повна середня освіта, відсутність судимості, вільне володіння українською мовою, фізичне та психологічне здоров'я і права водія категорії Б. Зарплату поліцейським обіцяють підвищити.

"Престижную і достойну роботу і достойну зарплатню в середньому 6-8 тисяч гривень", - обіцяє перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе.

Окрім того МВС обіцяє навчати нових поліцейських і платити їм стипендією. Також для патрульних пошиють нову форму і оновлять автопарк.

Радник міністра наголосила, департамент ДАІ поступово ліквідовуватимуть і ніхто зі старих працівників до лав нової патрульної служби не потрапить. Заявки новобранців приймають із 19 січня до 6 лютого в столичному будинку вчителя. А також на сайті відомства.

У столиці нова поліція з'явиться замість державтоінспекції наприкінці весни. Згодом, поступово, така ж реформа чекає й на регіони. 

Дивіться також: Ліквідація ДАІ розпочнеться з Києва

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше