Сумнівна економія

ДЖЕДАІ
Сумнівна економія
Поширити в соціальних мережах:

Досі вважаєте, що малолітражний автомобіль витрачає менше палива? Автоскептик "ДжеДАІв" спробував розвінчати цей автомобільний міф. 

Щоб перевірити, чи дійсно малолітражне авто економніше, проводимо експеримент. В нас є два автомобілі: малолітражне японське авто з об'ємом двигуна 1,6 л та німецьке з двигунам на 5,5 л. Обидва на автоматі і використовують паливо А 95.

Автоскептик заливає в машини повний бак бензину. Тепер авто готові виїхати на дорогу і спалити свій бензин у заторах. Після позначки 50 кілометрів автомобілі повертаються на піт-стоп, щоб дізнатися результати. Виявилося, що двигун більший об'ємом на 4 літри поглинув на 800 мл менше. Міф розвінчано?

Проводимо другий заїзд. Цього разу машини подолають 100 кілометрів на крейсерській швидкості. Суперники проїдуть трасою 50 км вглиб і 50 км назад на заправку.

Машини їдуть одна за одною, на одній швидкості, періодично міняючись місцями. Це так званий сліп-стрім – прийом, коли одна машина їде попереду і приймає весь опір повітря на себе, споживаючи більше бензину, ніж та, що позаду.

100-кілометрова подорож тривала близько 40 хвилин. Залишилось залити повні баки і порахувати різницю в показниках. Результати приголомшують. Менший автомобіль "випив" всього на 300 мл менше. Отже, купуючи малолітражку ви платите практично так само, як за великолітражні мотори. Відтепер ви точно знаєте, що малолітражні автомобілі не завжди витрачають менше палива.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Загадка у Сомині: таємничий водяний монстр затягує худобу на дно озера у селищі на Волині
Пропаганда змушує людей вірити у героїзацію війни: що насправді ховається під маскою «невідомого героя»?
Читати більше