Перевізники небезпечних вантажів відмовляються від перевірок авто

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

Відмовляються проходити належні перевірки, знаючи, що ризикують чималими штрафами, а тому посилаються на незаконність процедури контролю. Чи дійсно це так і як подібна схема працює в Європі.

Автомобілі із небезпечним вантажем щодня їздять українськими дорогами. Та вітчизняні водії часто нехтують технікою безпеки та уникають перевірок. Тим самим – наражають інших водіїв на небезпеку. Вчиняють так через відсутність належного покарання.

ДжеДАІ разом із європейським інспектором перевіряють перевізників небезпечних вантажів. Інспектор із Польщі вже 10 років перевіряє європейський транспорт. В Україну його запросили у рамках міжнародного проекту. Головна мета візиту – навчити українських колег швидко та коректно перевіряти небезпечні вантажі.

Спочатку усе йде спокійно. Але, коли на ваги заїжджає цистерна із газом, на обличчі поляка зразу з'являється підозра. І це попри те, що візуально усе гаразд і з документами, і з машиною. Такого прискіпливого контролю шофер явно не очікував. Як виявилося, вага цистерни перевищує допустиму норму, вказану у таблиці на самій цистерні. Тобто її заповнили по самі вінця, перетворивши на справжню бомбу на колесах. Та ще й з несправним аварійним ліхтарем і старим вогнегасником.

У підсумку інспектори нарахували на одній вантажівці до десятка порушень. За українським законодавством це тягне до 2000 гривень. Дріб'язок, у порівнянні із покаранням, яке б чекало на порушника у Польщі.

Уже за місяць ще 6 польських інспекторів поїдуть у регіони України, там разом із колегами працюватимуть однією командою.

Більше новин дивіться у ДжеДАІ на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
Читати більше