Небесний ліхтарик знищив мільйони літрів нафти у Південній Кореї

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

Масштабна пожежа сталася на території нафтосховища в Південній Кореї. Приборкати вогонь не могли 17 годин, бо на цистернах не було жодних пожежних датчиків. Винуватця надзвичайної події арештували.

Техногенна катастрофа у Південній Кореї – пожежа знищила понад два з половиною мільйони літрів нафти на одній із баз. Займання спровокував небесний ліхтарик, який впав на суху траву на території нафтосховища. Палало понад 17-ть годин.

Чергові працівники бази про катастрофу дізналися за 18 хвилин, оскільки цистерни не мали протипожежних датчиків.

Причину займання встановили переглянувши записи відеокамер. На одному з них видно, як до об’єкта підлітає небесний ліхтарик, а за кілька хвилин починається пожежа. Інша камера зафіксувала вибух.

Летючу конструкцію у небо випустив громадянин Шрі-Ланки, що працював неподалік. Чоловік знайшов запакований ліхтар на місці будівництва тунелю. Їх напередодні запускали студенти й батьки з сусідньої школи.

В Іспанії сталася масштабна повінь 

Підозрюваний побачив, що ліхтарик падає на газон нафтосховища. Він намагався його зловити, коли зрозумів, що той прямує до резервуарів, але ліхтар полетів надто швидко і, зрештою, приземлився на галявині.

27-річний підозрюваний розповів слідчим – запустив ліхтарик з цікавості. І слідкував, аби той кудись не залетів. Утім його стеження несподівано обірвав паркан сховища. Хлопця арештували, бо він знав про ймовірну небезпеку.

Втім, багато хто з корейців почав критикували владу за несправедливе звинувачення іноземця. Мовляв, власник бази мусив обладнати її протипожежною системою.

Після скандалу правоохоронці відпустили підозрюваного. Але уникнути покарання йому не вдасться. Чоловіку загрожує або три роки за ґратами, або 18 тисяч доларів штрафу.

Більше дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше