Найвищий пам’ятник планети відтепер стоїть в Індії

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

Залізна людина, що втричі перевершила американську Статую Свободи. Він не боїться примх природи, бо звели його за особливою технологією. А от на чию честь і чому з'явився монумент?

Найвища в світі статуя відтепер стоїть в Індії. Цей гігант, здатний витримати й урагани, й землетруси, побив рекорд китайського Будди, що має висоту 200 метрів.

Висота індійського залізного монстра вражає: разом з постаментом – це аж чверть кілометра. Велетень зображає місцевого героя – Сардара Пателя, котрого прозвали «Залізною людиною». Вважають, саме він об'єднав півтисячі розрізнених князівств в єдину країну.

Браття та сестри, ця статуя найвища на планеті, нагадуватиме світу і прийдешнім поколінням про хоробрість, вміння й обітниці цієї людини.

Нарендра Моді, прем’єр-міністр

Нова сталево-бронзова статуя втричі вища за статую Свободи. Її висота разом із постаментом – 240 метрів. Таку ж висоту має хмарочос у 90 поверхів. На будівництво витратили понад 400 мільйонів доларів.

Щоправда така величезна сума спричинила протести місцевих, люди називали гігантський проект марнотратством. Однак на протестувальників не зважили. Будівельники своїм творінням неабияк задоволені.

Перший виклик – це звісно висота. Другий – віддалена місцина. А третій – сама структура. Форма статуї така, що її основа вужча, ніж верхня частина.

Віяс, головний інженер проекту

Тепер індійська влада чекає напливу туристів у штат Гуджарат, де стоїть залізний велетень. Вже порахували, аби подивитися на диво зблизька, щодня сюди приїжджатимуть 15 тисяч людей.

Більше цікавого дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше