Над найдовшим шосе в США зведуть міст для тварин

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

Це шосе називають найбільшим кладовищем диких звірів. Міст рятуватиме ведмедів, вовків та оленів – потенційних жертв смертельних аварій.

11 метрів заввишки та 20 метрів завширшки: міст складатиметься з двох арок – по одній над кожним напрямком руху. Для захисту тварин від падіння та шуму встановлять 2-метровий паркан, оздоблений зеленню.

Iнтерстейт 90 – найдовше шосе у США. Воно перетинає країну із заходу на схід, його довжина − 5 тисяч кілометрів. Донедавна цю трасу вважали чи не найбільшою могилою диких тварин. Щороку вони гинуть тут сотнями.

Всі від лося чи ведмедя грізлі або маленької саламандри рухаються, щоб знайти їжу, друзів, нові місця для життя, втекти від пожежі.

Джен Воткінс, співробітниця заповіднику

Нині на території штату Вашингтон завершують будівництво найбільшого екодука. Це міст для тварин над дорогою влаштований на традиційному шляху їхніх міграцій. Це має рятувати звірів.

Саме тут дикі звірі зазвичай перетинають дорогу на своєму шляху з Каскадних гір до озера Кічелус і назад. Цей екодук спрямовуючи тварин по верху гарантуватиме і безпеку водіїв.

Міган Лотт, речниця міністерства транспорту

Зіткнення з тваринами на дорозі. У США такі аварії становлять 5 відсотків від усіх ДТП в країні. Зазвичай звірі гинуть на місці, люди ж калічаться в розбитих вщент автомобілях. Водночас, будівництво екодуків скорочує кількість таких аварій в кілька разів приблизно на 80 відсотків.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше