Хто прибиратиме закинуті машини з дворів

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

У Києві взялися за ревізію нерухомого автотранспорту: комунальники пішли дворами шукати автомобілі, що простоюють. Саме такі машини вже стали причиною трагедій у Києві та Одесі.

Місяць тому від вибуху постраждало четверо дітей. Причина – прихована вибухівка у занедбаному авто. Власника машини швидко знайшли і арештували на два місяці. У суді він визнав свою провину.

У мене є причини, з яких я визнаю свою провину. Знайшов гранату, дома лишати не наважився, тому зачинив у машині. Вважав, що вона не відчиняється.

Сергій Михасюк, підозрюваний

Після трагедії мер Києва доручив комунальникам обстежити двори, аби зрозуміти, скільки ж взагалі у столиці цих покинутих автівок. Згодом ті відзвітували: знайшли аж 631 автомобіль. Половина автохламу стоїть у Шевченківському. Дарницькому та Святошинському районах. Найменше – у Оболонському.

Але забрати усі ці машини на штрафмайданчики комунальники не можуть.

Ми вже звернулися до національної поліції з метою, щоб вони вжили заходів, щодо демонтажу цих транспортних засобів. Там, де є номерні знаки, може демонтувати їх тільки поліція.

Тарас Панчій, департамент міського благоустрою Києва

У поліції такі заяви сприймають із подивом. Мовляв, у Законі подібних вимог до поліції не прописано.

Якщо перекривається проїзд, прохід, порушуються якісь інші правила дорожнього руху. Все, що не подобається, поліція не може цього робити.

Андрій Крищенко, начальник ГУНП м. Києва

Виходить, що прибрати з Києва усі покинуті авто, які теоретично можуть бути схованкою чи то зброї, чи то вибухівки, не може ані влада, ані поліція.

Натомість в Одесі після цьогорічного випадку, коли чоловік вбив двох поліцейських та цивільного зі зброї, яку зберігав у закинутому авто, з такими машинами обіцяють не панькатися. Навіть, якщо вони порушують правила дорожнього руху.

Большинство машин припаркованы, не нарушая правил дорожного движения, но находятся в крайне ветхом состоянии. Мы сначала обращаемся добровольно их эвакуировать, в последствии решения будем эти автомобили, в сотрудничестве с МЧС, эвакуировать.

Владислав Томкевич, директор КП "Одестранспарксервіс"

Обіцяють, очищення одеських вулиць від автомотлоху почнеться 1 жовтня. До цього дня чиновники мають підготувати усі необхідні документи.

Більше дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше