Екологічна катастрофа на Черкащині

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

Річка, в яку скидає відходи місто Золотоноша, перетворилася на гігантське болото з нечистотами. Смердюча вода спочатку потруїла рибу, а тепер дісталась і до людей. Місцевим урвався терпець.

Цю річку місцеві вже 17 років називають стічною канавою, бо замість води тут тече каламутна смердюча субстанція. І днями ситуація ще загострилася. 

Утром, вечором вообще не вийдеш, дньом, як ховаємося від сонця, то менш чуємо. Раньше карасики діти ловили, тепер не можна вообще на двір вийти.

Лідія Савченко, місцева жителька

У людей увірвався терпець і вони перекрили дорогу. Життя поруч із помийною ямою стало взагалі нестерпним. Смердюча вода просочилася у колодязі приватних осель.

Вода справді небезпечна для життя – це підтвердили результати експертизи. Вміст шкідливих речовин у ній просто зашкалює. Місцеві впевнені, винні у цьому стоки із Золотоноші. Місто мало б фільтрувати воду, однак цього не робить. Натомість водоканалівці Золотоноші запевняють, у річки зливають вже очищені стоки. У забрудненні водойми слід винити районних чиновників. Мовляв, ті не прочистили річище.

На сьогоднішній день ми можемо з вами мітингувати, кричати, але якщо буде зроблені самі очисні, без розчищення річки Суха Згарь, ми будемо з вами зустрічатися так регулярно.

Віталій Войцехівський, голова міста Золотоноша

Районне керівництво, звісно, провину на себе не бере. А звинувачення відфутболюють до водоканалівців.

Однак, жителям не надто цікаво, хто крайній. Їм головний результат. Зрештою домовилися встановити спеціальний пристрій контролю стоків міського Водоканалу. А районна рада пообіцяла шукати гроші для розчищення зарослої частини річища. Люди дали термін до 1 серпня і готові до рішучих дій.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше