ДжеДАІ порівняли різні засоби пересування

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

ДжеДАІ пішли на власний експеримент та порівняли різні засоби пересування: час, витрачений на маршрут, та вартість проїзду. Чи стало після дорожчання проїзду у громадському транспорті вигідніше користуватися приватним.

Ціни на проїзд зростають по усій Україні. Якщо раніше у київському метро вам потрібно було заплатити 4 гривні, то зараз треба викласти 8 гривень. Люди почали замислюватися: на чому вигідніше пересуватися?

Для експерименту ДЖЕДАІ обрали три найпопулярніші види транспорту: громадський транспорт, автомобіль на газу та електроскутер. Ними журналісти здолають звичайний маршрут з дому на роботу, тренажерної зали і додому. Усього 43,9 км. Оцінювати будемо за трьома параметрами: час, комфорт і ціна.

Час на дорогу. Експеримент розпочинається із поїздки електроскутером. Максимальна швидкість у байка 42км/год. Загалом на дорогу пішло 45 хвилин. Цей же маршрут на машині зайняв 20 хвилин. Найдовшою виявилася поїздка громадським транспортом. Спочатку автобусом, а потім на метро, а далі – пішки. Майже півтори години пішло на такий шлях до роботи. Тож, за швидкістю перемагає автомобіль.

Далі комфорт транспортних засобів. Скутер – непоганий варіант влітку, на ньому можна проскочити будь-який затор. Однак взимку на нього розраховувати не варто. Громадський транспорт підходить для будь-якої пори року, однак влітку, особливо у годину пік, мандрівка автобусом більше схожа на похід у сауну. Тож, автомобіль тут знову лідирує.

Останній критерій – вартість проїзду. Громадським транспортом з усіма пересадками проїзд обійшовся у 44 гривні. Автомобіль, який на 100км споживає 11 літрів газу, – 64 гривні. Звання найекономічнішого засобу пересування завоював електроскутер. На його зарядку витрачено усього 8 гривень.

Звісно, усі ці розрахунки доволі індивідуальні. І не враховують амортизаційні витрати.

Більше цікавого дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше