Чи можливо отримати компенсацію за знищене авто після стихійного лиха

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

Машини пливуть вулицями міст. Таку картину ми спостерігаємо аж занадто часто. Хто винен, що робити та чи можливо отримати хоч якусь компенсацію за знищене чотириколісне майно?

Львів минулої п’ятниці був схожий на Атлантиду. Потужна злива паралізувала все. Вода затопила навіть маршрутки, тож аби врятувати пасажирів, довелося виносити їх на руках.

Вікенд у Києві теж видався дощовим. Водії сидять на капотах власних машин, бо вибратися на сухе можна тільки вплав. Автівки хаотично розкидані вулицею. З припаркованих місць їх легко посунула велика вода. Не пощастило і тим, хто залишив авто у паркінгах. Рясна злива заливала здебільшого низини.

Правозахисник Андрій Вареник переконує, компенсацію за понівечене зливою авто отримати можливо. Але перше, що треба зробити, викликати поліцію, яка має зафіксувати пошкодження авто.

В дальнейшем уже нужно разбираться, кто отвечает за то место, где машина была потоплена. 

Андрій Вареник, адвокат

Далі варіантів може бути два: або дренажна машина чиста і це форс-мажор, або вчасно не почищена комунальниками. У другому випадку можна розраховувати на компенсацію від балансоутримувача території: комунальників чи власників паркінгу. Для цього потрібно зробити експертизу, дешевше буде робити це колективним позовом.

Утім, вже стало відомо, мерія та Київавтодор вмили руки. Міська влада заявила, що дренажна система була справна, просто не розрахована на таку кількість води. І збитки завдані зливою повинні відшкодовувати хіба що страхові компанії.

Більше дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 


Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше