Українські лікарі нарощують пораненим солдатам кістки

Дембель
Українські лікарі нарощують пораненим солдатам кістки
Поширити в соціальних мережах:

Боєць АТО, якому світила інвалідність, зумів знову займатись спортом завдяки українським медикам. Про це дізналась програма Дембель на каналі  2+2.

Михайло Майстренко – боєць полку Дніпро-1 родом з Луганщини. Він потрапив в оточення восени 2014 на під'їзді до Донецького аеропорту разом зі своїми побратимами. Бойовики розстріляли автівку наших військових з обох боків. У результаті багато бійців АТО отримали поранення, а серед них і наш герой.

"Одна з куль потрапила мені в область над ключицею, друга куля потрапила в праве стегно, де порвала артерію. Пощастило, що я залишився у свідомості і мені надали першу медичну допомогу. Але сказали, що я буду мати другу групу інвалідності, так як ключицю довелось видалити", - розповів Михайло.

На диво, зараз Михайло підтягується на перекладині, активно займається спортом та хоче повернутися в бокс. Важко повірити, що не так давно лікарі визнали його інвалідом. Але хлопець відмовився приймати такий вирок і доля допомогла йому в образі чудо-медиків з Донеччини, які заручились новітніми технологіями та взялись за неймовірне – нарощувати кістки.

"Зараз ми можемо відновлювати не тільки кісткові тканину, а навіть хрящову.  Ми створюємо умови для трансплантата, який є клітковим, а не судинним. Таким чином, ми вирощуємо клітини, які у результаті формують судини", -  сказав ортопед-травматолог Володимир Оксимець.

Наразі військовослужбовець один з 35 бійців, яким з допомогою біотехреабілітації повністю відновили активність кінцівки. Кількість таких бійців постійно зростає, адже всі операції здійснюються за кошти волонтерської організації "Народний Проект".

"Бійці отримують допомогу абсолютно безкоштовно, завдяки  краудфандинговій платформі "Наш Проект", яка погодилась фінансово підтримувати всі операції" - наголосив Олексій Шерстньов, генеральний директор медичної компанії "ILAYA".

Наразі Михайло дуже хоче повернутись у спорт. Але поки йому не дуже вистачає на це часу через те, що хлопець продовжує захищати Україну у складі рідного полку. Більше дивіться у ВІДЕО.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше