Експеримент: наскільки столиця пристосована до потреб ветерана АТО на візку

Дембель
Поширити в соціальних мережах:

Наскільки столиця України пристосована до потреб ветеранів АТО, які повертаються додому неповносправними, перевіряла у черговому соціальному експерименті програма Дембель на 2+2.

Чи не найбільше бійці бояться повернутися з війни без кінцівок, опинитися у інвалідному візку або на протезах, бо знають добре, що тоді не матимуть жодного шансу самостійно вийти на вулицю – українські міста мало пристосовані для людей з особливими потребами.

Гучні обіцянки чиновників щодо перебудови столиці та адаптації її для людей на інвалідних візках лунають майже не щороку, але чи дійсно відбулись бодай якісь зміни, вирішив переконатися соціальний проект Дембель на 2+2.

Цього разу журналістам у експерименті погодився допомогти Юрій, ветеран АТО. Знімальна група разом із чоловіком на інвалідному візку перевірили на доступність центр міста, а особливо перебудовану нещодавно Поштову площу. Результати експерименту показали, що самостійно ветерану такий шлях не подолати. На щастя, кияни виявились не байдужими до чужої проблеми та охоче допомагають.

"Люди завжди реагують. Хтось швидше, хтось трохи пізніше, але такої ситуації, щоб просити когось допомогти не виникало, – розповідає Юрій з власного досвіду. – Приємно, що суспільство наше починає дорослішати ментально, покращуватись в усіх відношеннях. Зокрема, це проявляється у відношенні до людей з інвалідністю. Люди дійсно допомагають".

Програма Дембель вирішила отримати відповідь у самих чиновників щодо того, чому місто непристосоване для людей на візках, а оновлена Поштова площа не стала зручнішою та безпечнішою.

"Почали проектувати та будувати без нас, – пояснює Олександр Пустовойт, член міського комітету доступності, та обіцяє: – На Поштовій площі ми будемо робити пандуси, доступність на пароплави, на причали. Тут повний комплекс буде, думаю, Поштова площа до літа буде взірцем".

Чи справдяться обіцянки чиновників цього разу та на що можуть розраховувати бійці АТО, змушені пересуватися у інвалідних візках, покаже Дембель на 2+2. Нові випуски щонеділі о 15:00.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше