Знайдено документ, що свідчить про справжні причини нападу Третього рейху на СРСР, у росії цей документ досі засекречений

Загублений світ

Та хто він, пілот з українським прізвищем, котрий керував німецьким екіпажем?

Генерали Вермахту здійснили революцію у військовій справі. Теорія Бліцкригу (блискавичної перемоги, війни) стала ключовим елементом переможної машини Третього рейху, яка дозволила Гітлеру підкорити Європу. Гітлер був азартним гравцем, він ризикнув напавши на Польщу та Францію, і переміг. Скоро на континенті не залишилося сили, яка могла б протистояти армії Третього рейху, окрім сталінського СРСР. Та як будь-який азартний гравець Гітлер вирішив збільшити свій виграш – тому віддав наказ вдертися до Радянського Союзу. Але в поєдинку з Червоною армією гітлерівський бліцкриг зазнав краху. То чому ж теорія бліцкригу цього разу не спрацювала?

Грандіозний поєдинок радянського війська із гітлерівським вермахтом розпочався на західній Україні, де відбулася найбільша танкова битва в історії людства. В архіві гітлерівського Люфтваффе зберігається від руки заповнений звіт німецького пілота про перший збитий радянський літак 22 червня 1941 року. Екіпажем, що розпочав напад на СРСР керував обер-лейтенант Олійник! Невже війну проти СРСР розпочав українець?

«Він не був ні шпигуном, ні зрадником. Це був напівукраїнець, його батько переїхав до Німеччини, одружився з німкенею, і 1911 року у їхній родині народився Роберт Олійник. Він був дуже відомим німецьким льотчиком», - розповів історик Роман Пономаренко   

Але в унікальному документі був ще один дивний факт – тут вказано ніби радянський літак було збито о 4:10, але як Олійник встиг за 10 хвилин долетіти з німецького аеродрому, та ще й перемогти у бою? Адже офіційно війна почалася лише о 4:00 ранку. Та з’ясувалося, що насправді нацисти почали вторгнення вже о 3:15. Просто саме о 4 ранку Міністр закордонних справ Йоахім фон Ріббентроп вручив меморандум про оголошення війни послу СРСР в Берліні. То виходить, що твердження радянсько пропаганди про віроломний напад Німеччини – це теж міф?

«В Радянському Союзі цей документ засекречувався. Навіть в сучасній росії про нього не люблять згадувати, бо в цьому документі німці обґрунтовували причини свого нападу, де чітко зазначалося, що йде концентрація радянських військ на кордоні проти Німеччини», - шокує своєю розповіддю Пономаренко

Розсекречені вже в наші дні мапи сталінського Генштабу вказують на те, що концентрація військ на кордоні справді відбувалася. Це дало підстави Гітлеру виправдовувати свою агресію превентивним ударом на випередження.

У попередніх битвах на полях Європи танки Вермахту буквально змітали все на своєму шляху. Але вже за кілька годин після вторгнення до СРСР на них чекало шокуюче відкриття – виявилося що у СРСР був танк значно кращий за німецький! Це – легендарний танк Т-34, найкращий у Другій світовій війні. Легендарний танк було розроблено Харківським конструкторським бюро, яке очолював Михайло Кошкін, уродженець Харківщини.

Що дало підстави німецькій армії вірити у свою беззаперечну перемогу? Та більше про характеристику харківського танку, що забезпечив гідну оборону СРСР. Дивися у сюжеті програми «Загублений світ»

Loading...

Дивися також:

Новини

Всі новини
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Історії про відвідування Землі космічними прибульцями більш ніж просто міфи…
Дивитись більше