Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування

Загублений світ

Принцип його роботи надзвичайно простий, але ефективний…

Цей новаторський винахід українських фахівців обіцяє стати ефективним і безпечним інструментом у боротьбі з мінами та вибуховими пристроями, що може стати ще однією унікальною високотехнологічною розробкою, що коштує значно дешевше від закордонних аналогів.

Принцип його роботи надзвичайно простий, але ефективний: взаємодіяючи з металевою оболонкою вибухонебезпечного предмета, він випалює вибухову речовину, що дозволяє безпечно нейтралізувати загрозу. А працювати з ним можна буде дистанційно.

«Дія в такому разі дистанційного використання полягатиме в тому, щоб спускати його з безпілотників, а це абсолютно безпечно для життя і здоров'я наших українців», - каже речниця державного концерну «Укроборонпром» Наталія Сад.  

Вже сьогодні дистанційно і без ризику для життя розміновують поля і дрони-сапери. Більше подробиць про це – у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Це нові перспективи для людей, які втратили кінцівки або рухливість…
Про розвиток світової медицини та яку роль у цьому відіграє Україна…
Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…
Дивитись більше