Засекречені космічні випробування СРСР: скільки космонавтів загинуло, щоб Юрій Гагарін зміг полетіти в космос?

Загублений світ

Усі вони згоріли живцем або розбилися…

Перший політ людини у космос став подією, яка відкрила нову еру у вивченні всесвіту. 12 квітня 1961 року льотчик-космонавт СРСР Юрій Гагарін здійснив історичний політ на космічному кораблі «Восток». Ця подія стала символом перемоги технологічного прогресу і наукових здобутків людства. Але існують чутки, що за цим стоїть чимало людських жертв.

Є здогадки, що перед успішним польотом Гагаріна, радянська влада намагалася запустити в космос десятки інших космонавтів. Але всі вони згоріли живцем або розбилися, випробовуючи експериментальні ракети. Їхні імена, а також подробиці цих трагічних подій залишаються засекреченими й досі.

«Юрій Гагарін був далеко не першою людиною, яка полетіла до космосу. Ця інформація була засекречена і нам до цього часу невідомі ні їхні імена, ні те за якими обставинами загинули ці люди», - розповів кандидат політичних наук Андрій Дацюк.

Трагічна загадка загиблих космонавтів залишається відкритою. Так само, як і загадкова смерть у тренувальній барокамері конкурента Юрія Гагаріна –24-річного українця, пілота-космонавта Валентина Бондаренко.

Більше подробиць – у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Сенсаційна історія трапилася у туристичному містечку Кір‘ят-Гат…
За переказами, цей монстр прийшов на Землю з глибин космосу і спить на дні океану…
Дивитись більше